Kılıçdaroğlu'ndan Tansu Çiller Açıklaması

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay açılışı için geldiği kentte Sözcü'ye yaptığı açıklamada eski DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller'in siyasete dönüşüne ilişkin "Bunlar tamamen beyhude arayışlar" açıklamasını yaptı.

AKP'de 'Tansu Çiller'in Oy Oranı' Kavgası


İktidarın "Acaba koltuğumuzu nasıl koruruz" arayışı içinde olduğunu belirterek yeni seçim kanununu işaret eden Kılıçdaroğlu, "Çok fazla eleştirmiyorum çünkü ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet bunları gönderecek. Çünkü artık yeter. Derler ya ‘bıçak kemiğe dayandı' diye, millet artık o noktaya gelmiş durumda. Mutfaklarda yangın var. Gidin çiftçilere, esnafa, sanayiciye, otobüs – taksi şoförüne… Yani toplumun her kesimine, her katmanına gittiğinizde sadece şikayet dinliyorsunuz. Bu şikayetlerden Türkiye'den arınması lazım... Onun için de bu iktidarın demokratik yollarla gitmesi, yeni bir anlayışın gelmesi lazım. Hepimizin rahat bir nefes alması lazım" dedi.

Halka Suriyelileri Nasıl Göndereceğimizi Anlatmamız Lazım

Halka giderek karamsar atmosferi nasıl düzelteceklerini anlatmaları gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu "Yeni yol haritamızı, demokrasiyi, özgürlükleri, çiftçinin esnafın nasıl kazanacağını, derin yoksulluğu nasıl gidereceğimizi, diğer ülkelerle nasıl barışacağımızı, misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine nasıl huzur içinde gönderebileceğimizi anlatmamız lazım. Biz bunları anlattığımız zaman zaten geniş kitleler bir şekilde ikna oluyorlar. Birbirimize bunları anlatmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin bir değişime, dönüşüme ihtiyacı var" diye konuştu.

Tansu Çiller Açıklaması 

Tansu Çiller'in siyasete dönüşü için "Ne yaparlarsa yapsınlar" diyen Kılıçdaroğlu "Tansu Hanım mı olur başka birisi mi olur bilmiyorum. Bunları ben yapay gündem olarak kabul ediyorum. ‘Acaba biz Millet İttifakı'nı nasıl olur da iktidara taşımayız?' bunun arayışı içindeler. Bunlar tamamen beyhude arayışlar. Millet kararını vermiş vaziyette. Sandığı bekliyor. Herkes diyor; ‘biraz sabır.' Sabrediyorlar. Gelecek ve milletimiz kararını verecek. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Adayı 6 Lider Belirleyecek

Cumhurbaşkanı adayının CHP'nin adayı olmayacağını belirterek adayı Millet İttifakı'nın liderlerini belirleyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "6 lider bir aradayız, 6 lider beraber, 6 lider Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecek ve 6 lider de hep birlikte adayımızı destekleyeceğiz" dedi.

kemal kılıçdaroğlu tansu çiller açıklaması hatay suriyelileri nasıl göndereceğimizi anlatmamız lazım