Kılıçdaroğlu'ndan Tarikat Elebaşının 6 Yaşındaki Kızını Evlendirmesine Tepki

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmailağa elebaşı olan babası tarafından 6 yaşında evlendirilen çocuğun istismara uğratılmasına tepki gösterdi.

2018 yılında attığı tiviti alıntılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmailağa elebaşı olan babası tarafından 6 yaşında evlendirilen çocuğun istismara uğratılmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir ve bu muameleyi görecektir" ifadelerini kullandı. 

İsmailağa örgütüne bağlı mürteci Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşından itibaren sistematik istismara maruz bırakılmasıyla ilgili tepki gösteren Kılıçdaroğlu Şubat 2018'de attığı tiviti alıntıladı: 

"CHP olarak, ülkemizin en büyük utancı çocuk istismarının önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız demokrasi, eşit yurttaşlık ve çağdaş uygarlık mirası ile tüm kadınların ve çocukların mutluluğu için bu düzeni değiştirmeye mecburuz!

“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diye fetva veren ve bu fetvayı verenleri destekleyen iktidara oy vermek, evlatlarımızı karanlık bir geleceğe mahkum etmek demektir." 

CHP lideri alıntıladığı tivitle birlikte şu tepkiyi gösterdi: 

"6 yaşında çocuk!
Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir!
Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir!
Hak ettiğinizi bulacaksınız!"

kılıçdaroğlu ismailağa ismailağa cemaati ismailağa tarikatı 6 yaşındaki çocuk çocuk istismarı