Kılıçdaroğlu'ndan Uyarı: Rehavete Kapılmayın, Oylarımızın Çok Olduğu Değil, Az Olduğu Yerlere De Odaklanın

TAKİP ET

CHP'li belediye başkanları, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde seçim gündemiyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, başkanlara yüksek anket sonuçlarının gelmesine rağmen kampanyayı bir yarış gibi yürütmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

CHP’li belediye başkanları, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde seçim gündemiyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlarla bir araya gelerek seçimlere yönelik uyarılarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, başkanlara yüksek anket sonuçlarının gelmesine rağmen kampanyayı bir yarış gibi yürütmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Ayrıca, sadece oyların yüksek olduğu yerlere değil, az olduğu yerlere de odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, başkanlardan birleştirici bir dil kullanmalarını ve kimseye olumsuz, sert davranmamalarını istedi. Ayrıca, kötü davranırlarsa Erdoğan’dan farkları kalmayacağına dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Bize de yüksek anketler geliyor ama kampanyayı sanki kafa kafaya bir yarış varmış gibi yürüteceksiniz. Rehavete kapılmayacaksınız. Sadece oylarımızın çok olduğu yerlere değil, az olduğu yerlere de odaklanın. Arkadaşlar bazen beni de bir yerlere götürüyor. Alkış kıyamet kopuyor. ‘Seçimi kazandık’ gibi bir hava oluşuyor. Halbuki bizim partililerimizin ağırlıklı olduğu bir yer. Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu oluyor. Bizim farklı yerlere yönelmemiz gerek."

“Kimseye olumsuz, sert davranmayın. Kötü davranırsak Erdoğan’dan ne farkımız kalır? Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Bunu yerelde gösterdik şimdi genelde göstermek istiyoruz” 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıda söz alarak insanlara dokunan, ötekileştirme yapmayan konuşmalar yapılması gerektiğini, hayat pahalılığına vurgu yapılması gerektiğini ve insanların değişim istediğini vurguladı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"İnsanlara dokunacak, ötekileştirmeyecek konuşmalarımız olmalı. Hayat pahalılığına vurgu yapılmalı. İnsanlar mutlaka bir değişim istiyor. Konuşmalarımızda sadece CHP değil, Millet İttifakı vurgusu yapmalıyız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de toplantıda bulunarak, 3 bin 90 sandıkta hala görevli olmayan başkanlardan gönüllü bulunması konusunda destek istedi.

kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu rehavete kapılmayın