Kılıçdaroğlu'ndan YSK açıklaması: Güvenmiyoruz Arkadaş, Bu Kadar Basit

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, "Eğer YSK'ye güvenseydik zaten biz sandık güvenliği için çalışmazdık. Biz YSK'ya güvenmiyoruz arkadaş bu kadar açık" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

"Siyasetçinin ahlaklı olması lazım, siyasetçinin siyaset yaparken zenginleşmemesi lazım. Siyasetçinin 85 milyona hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmesi gerekir. Eğer siyasetçi bu ülkenin çıkarlarını düşünüyorsa, kendi çıkarlarını geri plana atması lazım. Böyle bir siyasetçi, böyle bir yönetim istiyoruz.

Uğur Mumcu kalemini satmayan yürekli bir gazeteciydi. Kuvayi Milliyeciydi. Elbetteki kalemini satmayanlara baskılar olacaktır. Onlara yönelik olarak cinayetler de işlenebilecekti. Uğur Mumcu da onlardan birisiydi, hayatına kast ettiler. Her yıl Uğur Mumcu'yu binlerce kişi anıyor ve hatırlıyorsa, onun bıraktığı kalıcı iz, gazetecilerin tümüne örnek olsun istiyoruz. Kalemini satmayan gazeteci istiyoruz."

İsveç Tepkisi

"İsveç'te iğrenç bir olay oldu. Bir soytarıyı getirdiler ve ona bir provokasyon eylemi yaptırdılar. Kutsal kitabımızı elçilik önünde yaktı. Amacının ne olduğu o kadar aşikar ki resmi görmek için özel bir zekaya sahip olmak gerekmiyor. Üzülerek ifade edeyim, İsveç yönetimi devlet zekasından yoksun seyretti durdu. Bu oyunun oynanmasına açıkça izin verdiler. O pislik o kadar alçalmış bir adam ki iğrenme duygusundan başka bir şey hissetmiyoruz. Her inanca saygılıyız, inançlara saygı göstermek insan olmanın da bir gereğidir. "

YSK Açıklaması 

"YSK'ye güvenmediğimi Mısır'daki sağır sultan duydu. YSK'nin hangi olaylarda nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Sanki biz YSK'ye başvursak, YSK gelip hukuka, anayasaya uygun bir karar verecek. Eğer YSK'ye güvenseydik zaten biz sandık güvenliği için çalışmazdık. Biz YSK'ya güvenmiyoruz arkadaş bu kadar basit. İradesini saraya ipotek eden adama hakim mi denir, hakim denmez. Hala bunu öğrenemediniz mi, hala bunu bilmiyor musunuz?

İstanbul seçimlerini analım. Aynı zarfın içine 4 tane oy pusulası konuyor. Hangisi geçerli hangisi geçersiz nasıl biliyorsunuz? Birileri ne karar alacağını biliyoruz. Yargıya, YSK'ya güvenmiyoruz. Bozulma bürokrasi ile başladı yargı ile devam ediyor. Siz hiç ayakkabı yalayıcılığına soyunmuş milletvekili gördünüz mü? Alsın Erdoğan'ın ayakkabısını yalayarak gitsin herkes de görsün. Ahlak bozulursa Türkiye bu noktaya geliyor. Bir insan aklını kiraya verirse bu iş bu noktaya gelir."

"Kaçak Çayları Rize Meydanında Yakacağım"

 

"Çaykur işçileri diyor ki geçen bizden söz ettiniz, 9300 kişiyiz, bize kadro verilsin. Yasa geldiği zaman bunun mücadelesini vereceğiz. Rizelilere unutmadığımı söylüyorum. Kaçak çayı bitireceğim, Rize meydanında yakacağım. Rizeli unutur Bey Kemal unutmaz."

 

AKP’li Vekile Tepki

"Ahlak bozulursa Türkiye bu noktaya geliyor. O milletvekili Orduluların milletvekili değildir. Ak Parti'nin genel merkezinin önüne onun bir heykelini yapsınlar, altına "Erdoğan'ın ayakkabılarını yalamaktan söz eden ve onur duyan milletvekili" diye yazsınlar. Bir insan aklını kiraya verirse sonuç bu noktaya gelir. "

100 Bin Öğretmen Ataması Yapacağız

"Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Cezaevlerinin de dolu olduğunu çok büyük insan hakları ihlali olduğunu biliyorum. Hiç bir endişe duymayın bu ülkeye mutlaka huzuru getireceğiz. Köy okullarını açacağız o okullara da öğretmen atayacağız. Her mahalleye fakir mahallelerden başlayarak kreş açacağız. Öğretmenlik mesleğini toplumun en saygın mesleği haline getireceğiz."

Boğaziçi Üniversitesi'nde Yaşanan Hak İhlali

"Üniversitelere önem vereceğiz, bilimsel ve mali özerklikleri, yönetimsel özerkliği olacak.

Bilgelik devletin ruhudur. Devlet, adalet ve ahlak üzerine inşa edilir. Bilge insanı korumak zorundayız. Bilgenin korunmadığı hiçbir inanç yoktur. Bilge topluma yön gösteren kişidir.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Cem Ersoy'u görevden aldılar, 31 yıldır bilgisayar mühendisi kendisi. 290 bilimsel eseri var bu kişinin. 35 yarışma projesini başarıyla yürütmüş. Dünyanın 2022 yılında en etkili bilim insanları listesine giren bir kişi. Bu kişiyi görevden aldılar.

Vicdanı olan ve AK Parti'ye MHP'ye oy vermek isteyen vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu kişi Türkiye'nin adını dünyaya duyurmuşsa, yazdığı makalelere 11 binin üzerinde atıf yapılmışsa, bu insanın görevine neden son verirsiniz? Akıl ve mantıkla bağdaşır yönü yok. 4-5 ay daha sabredeceksiniz. Ondan sonra her şey düzelecek."

"Elektriği Bedava Vereceğiz"

"Bozkurt Belediye Başkanımız burada. Benim özelliğim şikayet etmem, varsa bir sorun sorunu çözmek isteriz. Önce Şanlıurfa'da çiftçilere, 'Bize büyükşehiri verin, bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz' dedim. Sonra malum zat, 'Elinden tutan mı var?' dedi. Bozkurt Belediye Başkanımız bunu yaptı. Erdoğan'ın bilmediği bir şey var bu kardeşiniz hesap uzmanı. Diğer belediyelerimiz de benzer uygulamalar yapıyorlar."

"Yeter Söz Milletindir"

"Erdoğan sonunda çıktı konuştu. 'Yeter söz milletindir' diyor. Eyvallah, eyvallah. Sanki 20 yıldır yok da şimdi diyor. Kazanmak için bütün tuşlara basmış durumda. Acizliğinden şehit Menderes'i bile malzeme yapmaktan çekinmiyor. Bak Erdoğan, bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir. Bu konuda haklısın, yeter söz milletindir. Ey Erdoğan, yeterse senin saraylarına yeter. Yeterse, senin çocuklarının milyon dolarlık vakıflarına yeter. Yeterse, senin beşli çetelerine yeter. Yeterse senin mafya babalarına, uyuşturucu baronlarına yeter. Yeterse Sinan Ateş'i öldürttüğünüz torbacılara yeter. Yeterse her türlü pisliği ülkemize sokan fotoromanına yeter. Yeterse senin o kadınlara küfreden diline yeter. Hırsızlıklara, çakallara, SADAT'a, Asrika'ya yeter. Yeter söz milletindir. Söz Millet İttifakı'nındır. Yeter be, yeter. Yeter artık."