Kılıçdaroğlu'nun ABD'li Danışmanı Et Yememize Karşı

TAKİP ET

Daha önce Merkel'e de danışmanlık yapan Jeremy Rifkin'in Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta düzenlenecek etkinlikte CHP'nin ekonomi kadrosunu açıklayacağı belirtildi.

Diken'in, DW Türkçe'ye dayandırdığı habere göre 3 Aralık'ta ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ başlığıyla açıklanacak ekonomi yol haritasının Türkiye’nin beş önemli sorununa 13 çözüm maddesi öneren bir beyanname olduğu ve üç yıldır üzerinde çalışıldığı belirtildi.

İstanbul’da düzenlenecek olan toplantıda Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından bazıları isimlerin sunum yapacağı belirtildi. Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke’nin yapısal reformlar ve yeşil ekonomiyle ilgili sunum yapacakları ifade edildi.

MIT’te akademisyenlik yapan Daron Acemoğlu'nun da video konferans yoluyla toplantıya katılacağı ileri sürüldü.

Almanya'yı Doğalgaz ve Kömüre Muhtaç Bırakan Jeremy Rifkin de Katılacak

Öte yandan ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman olarak bilinen Jeremy Rifkin de toplantıya katılacak. Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin ‘fikir babası’ olarak kabul edilen Rifkin, daha önce Almanya’nın eski başbakanı Angela Merkel’in 3’üncü Endüstri Devrimi politikası sırasındaki danışmanıydı. Rifkin'in danışmanlık yaptığı ülkeler arasında soykırımcı Çin de var.

Rifkin'in politikaları sonucunda Almanya, nükleer santrallerini kapattı ve Rus gazına bağımlı hale geldi. Rifkin'in önerdiği politikalar Almanya'nın kömüre muhtaç hale gelmesine neden oldu.

Rifkin ayrıca 1977'den beri vejeteryan olduğunu söyleyen birisi ve insanların et yemesine karşı politikalar üretiyor. Rifkin röpotajlarında "insan ırkının sığır eti üretimi ve hayvancılıktan acilen vazgeçmesi gerektiğini" savunuyor. 

kılıçdaroğlu ekonomi chp jeremy rifkin daron acemoğlu