Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' Videosu Dünya Rekoru Kırdı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter'da paylaştığı 'Alevi' başlıklı video, 4 günde 29,1 milyon kez izlenerek dünya Twitter tarihinin en çok izlenen videosu oldu. Kılıçdaroğlu, videoda ilk kez oy verecek gençlere ayrıştırıcı sistemi yıkmak için çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’da paylaştığı “Alevi” başlıklı video, 4 günde 29,1 milyon kez izlenerek dünya Twitter tarihinin en çok izlenen videosu oldu. Kılıçdaroğlu, videoda ilk kez oy verecek gençlere ayrıştırıcı sistemi yıkmak için çağrıda bulunmuştu.

‘Artık kimlikleri değil, başarıları konuşacağız’

T24'ün haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun 14 Nisan’da Twitter hesabından paylaştığı video, kısa sürede büyük ilgi gördü. Videoda Kılıçdaroğlu, “Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin? Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın? Gelin gençler, gelin bu eşiği hep birlikte aşalım” diye seslenmişti.

Messi’yi geride bıraktı

Kılıçdaroğlu’nun videosu, 4 günde 104 milyon görüntülenme ve 29,1 milyon video oynatması aldı. Bu rakamla video, dünyanın en çok izlenen Twitter videosu oldu. Video, daha önce bu unvana sahip olan Lionel Messi’nin Dünya Kupası videosunu da geride bıraktı. Messi’nin videosu 25,6 milyon kez izlenmişti.

kemal kılıçdaroğlu Alevi video twitter dünya rekoru en çok oynatılan video