Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Yaptığı Kürtçü Nuşirevan Elçi, FETÖ'nün Ergenekon Kumpasını Destekledi

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı yaptığı Kürtçü Nuşirevan Elçi, Kremlin'in propaganda mecrası Sputnik'te Rusçu Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. Kürtçü danışman FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını desteklediğini söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı yaptığı Kürtçü Nuşirevan Elçi, Kremlin'in propaganda mecrası Sputnik'te Rusçu Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. 

Daha önce Kürtçü terör örgütü PKK'yı savunan Elçi, bu seferde Fethullahçı teröristlerin Kahraman Türk Ordusu'na kurduğu kumpasları savundu. 

Rus propaganda mecrası Sputnik'e konuk olan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Nuşirevan Elçi, Rusçu Enver Aysever’in Ergenekon ve Balyoz davalarını, AKP'yle olan geçmişini ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı olmasını sorması üzerine şöyle dedi:

“O günkü doğrularımın arkasındayım. Bugün de doğruları söyleyeceğim. CHP’ye geçtiğim için CHP’nin hoşuna gidecek şeyler söylemeyeceğim. Bana doğru gelen, ülkeme, topluma doğru gelen ve hukuken doğru olan şeyleri savunacağım. CHP’ye geçtim diye barış sürecine destek vermedim demeyeceğim. Bugün CHP’ye geçmemin en önemli sebebi de başta Kürt sorunu olmak üzere ülkenin önemli sorunları hakkında çözüme olan ışığı gördüğüm için oradayım”

Kürtçü Nuşirevan Elçi, Uludere olayının yaşandığı ve 34 kişinin öldüğü 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak Baro Başkanı olarak görev yapıyordu.

Nuşirevan Elçi Uludere olayı için şöyle konuştu:

“Maalesef Kürtlerin tarihinde Roboski’ye benzer dünya kadar katliamlar yaşanmış ve çoğu da cezasızlıkla sonuçlanmıştır. Son dönemlerde, 90’lı yıllarda işlenen fail-i meçhullerle ilgili açılan dosyaların çoğu cezasızlık ve zamanaşımı gibi yöntemlerle kapatıldı. Bunların ortadan kalkması gerekiyor. Cezasızlıkla sonuçlandığı zaman bu şekilde hukukun dışına çıkmak isteyen kişiler cesaretlendiriliyor. Sonraki olabilecek katliamları da bir yerde maalesef teşvik etmiş oluyorlar.”

kemal kılıçdaroğlu chp Nuşirevan Elçi pkk fetö Ergenekon balyoz