Kılıçdaroğlu'nun 'Diyelim Ki Ses Çıkardık' İfadesinin Ardından İmamoğlu'nun 31 Mart'taki Konuşması Gündem Oldu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili niçin sessiz kaldığı yönündeki bir soruya, "Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek?" diye cevap vermesinden ardından; Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 akşamındaki "Hak yemedim, hakkımı da yedirmem" sözleri gündem oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmit'teki bir kütüphane açılışı sırasında kendisine gelen "Niçin Erdoğan'ın adaylığına sessiz kaldınız?" sorusuna verdiği yanıt, akıllara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 akşamındaki konuşmasını getirdi. 

CHP Lideri'nin vermiş olduğu,"Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na. O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara." cevabı muhalefetten büyük tepki çekti.

Ekrem İmamoğlu ise haksızlığa uğradığı yerel seçimlerin gerçekleştiği 31 Mart 2019'un akşamında, "YSK'yı göreve çağırıyorum. AA'yı ahlaklı bir duruşa davet ediyorum. Hepimizin paraları ile maaşını alan AA'yı süreci manipüle etmemeye tekrar tekrar davet ediyorum. Sandık görevlileri, hukukçular, vekiller, sorumlular yerini terk etmeyin. Hak yemedim yemem hakkımı da yedirmem." ifadelerini kullanmıştı. 

kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu ysk 31 mart 2019 seçim yerel seçim