Kılıçdaroğlu'nun Eski Başdanışmanına FETÖ'den 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'ta 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına ilişkin yapılan dava yeniden görüldü. Davada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

"2015 Yılında Aldığım Sıfır Telefonda 2014 Yılında Bylock Kullanıldığı Söyleniyor"

Davadaki savunmasında savcının mütalaasında yer verdiği suçlamaların dayanağının bilirkişi raporu olduğunu belirten Gürsul, "Yaklaşık 5 yıldır söylüyorum, 2015 yılında sıfır olarak aldığım telefonda, 2014 yılında Bylock kullanıldığı söyleniyor. Benim telefonu sıfır aldığıma dair fatura var. Raporda faturaya bile değinilmemiş" dedi.

"Ben iOS Telefon Kullanıyorum, Raporda Android Diyor"

Kendisinin iOS telefon kullanmasına rağmen raporda Android telefon kullandığının iddia edildiğini belirten Gürsul, "Bilirkişi raporu kendiyle de çelişmektedir. Ben bilirkişinin adil ve bağımsız olarak rapor hazırladığına inanmıyorum. Bilirkişi raporunun bu kadar çelişkili olmasını da sizlerin takdirine bırakıyorum. Beraatımı talep ediyorum. Mahkemenizden aksi takdirde ise yeniden rapor alınmasını istiyorum" diye konuştu.

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen Gürsul'un cezası 6 yıl 3 aya düşürüldü. 

kemal kılıçdaroğlu eski başdanışmanı fatih gürsul fetö 6 yıl 3 ay hapis cezası Sıfır Telefonda 2015 2014 bylock ios android