Kılıçdaroğlu'nun Grup Konuşmasına Erişim Engeli Getiren Hakim Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasına erişim engeli getiren hakim hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Cumhuriyet Partisinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasına erişim engeli getiren hakim hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Anka'nın haberine göre Çelik "Görevini kötüye kullanan ve dahası siyasi güdülerle hareket eden bu hakim hakkında derhal suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasını yaptı.

Devleti FETÖ'ye Teslim Eden Erdoğan'dır

CHP'nin 11 Şubat 2020 tarihli grup toplantısında yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaorğlu, "Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır" demiş, Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, kişilik haklarının ağır biçimde ihlali iddiasıyla habere erişimin engellenmesini talep etmişti.

Erdoğan'ın talebini kabul eden İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, konuşmaya yer veren 20 habere ve bir sosyal medya paylaşımına getirdi.

Hakim İ.A. hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Çelik, "Genel Başkan’ımızın konuşması ile ilgili olarak yayın yasağı ve erişim engeli koyanlardan hesap sormak boynumuzun borcu olsun! Görevini kötüye kullanan ve dahası siyasi güdülerle hareket eden bu hâkim hakkında derhal suç duyurusunda bulunup takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu grup konuşmasının haberlerine erişim engeli getiren hakime suç duyurusu