Kılıçdaroğlu'nun İstifasını İsteyen Eren Erdem: CHP'nin Millet İttifakı'na Sunacağı Aday Kılıçdaroğlu

TAKİP ET

CHP'li Eren Erdem, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin adayı olduğunu söyledi.

25 Haziran'da "9 seçim kaybeden" Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyen CHP'li Eren Erdem, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin adayı olduğunu ve "yüzde 100 kazandığını" söyledi. Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "CHP’nin Millet ittifakına sunacağı Cumhurbaşkanı adayı, 'ittifak masası kabul ederse varım' diyen, Kemal Kılıçdaroğlu’dur" diyen Erdem, şu ifadeleri kullandı:

"Kemal bey, seçimi büyük farkla kazanacak, devleti tanıyan; ittifak protokolüne sadık kalabilecek bir liderdir. Matematik ortadadır. Türkiye %60-40 makasında Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi büyük bir farkla kazanabilmektedir. İttifak sistemi açısından güvencedir. Devleti bilen, tanıyan yapısıyla; teminattır. Türkiye için bu tarihi dönümde, yapay algı operasyonlarıyla değerlendirme yapmamak, gerçekçi yaklaşmak hayati önemdedir.

Şimdi bu tweetlerimin altında troller toplanıp; 'Kılıçdaroğlu olmasın' tweetleri atacak. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu kazanıyor. Ve hükümet adaylaşmasını istemiyor. Çünkü, hakkında söyleyebilecekleri hiçbirşey yok. İstiyorlarki, bilinmez bir çıksın; seçim sathında ezsinler. Yemezler.

Gençler, dostlar, yarenler. Yaratılan algının farkındayım. %1000 kazandığı halde, Kılıçdaroğlu kazanamaz diye bir algı yaratılıyor. Uydurma rakamlar,algı anketleri ile bu sağlanıyor. Emin olun! %100 Kazanıyor! O rakamlara inanmayın. Gerçekte eze eze kazanan bir isim Kılıçdaroğlu."

"Kılıçdaroğlu ve Yardımcıları, Tüm Yönetimi İstifa Ederek Çekilmeli" Demişti

24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk turda kazanmış ve Eren Erdem bunun üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"2920 gündür Genel Başkan olan ve 9 seçim kaybeden birinin,50 günlük çalışmayla CHP’nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30’ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış “istifa” olacaktır.Bu, saygın, erdemli bir davranış olarak mutlaka tarihe geçer.

Eksik algılanmasın, bu istifa sadece Kemal bey ile sınır olmamalıdır, olamaz. Bu partiye olağanüstü zarar veren “yardımcıları” ve tüm yönetimi istifa ederek çekilmeli, tüm yanlış kararlara paydaş ve oydaş olmuşlar da bu erdem ve saygınlığı göstermelidir."
 

eren erdem kılıçdaroğlu kemal aday yüzde 100 yüzde 1000 istifa