Kılıçdaroğlu'nun Sığındığı Evi 'Yakın' Diyen Kadın Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı linç girişimi sırasında sığındığı evi "yakın" diye bağıran kadın hakkında istenen ceza belli oldu.

21 Nisan 2019'da meydana gelen olayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari'de şehit olan Piyade Er Yener Kırıkçı'nın cenazesi için Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu köyüne gitmişti.

Kılıçdaroğlu köyde linç edilmek istenmiş, saldırganlardan birisi Kılıçdaroğlu'na yumruk atmış ve CHP lideri bir eve sığınmak zorunda kalmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gözleri önünde meydana gelen olayda kalabalık Kılıçdaroğlu'nun sığındığı evin etrafını çevirmiş ve bir kadının "Yakın o evi!" diye canhıraş bağırdığı anların görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Hapis Cezaları Talep Edildi

Olaya ilişkin Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada mütalaasını açıklayan Savcılık, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" ve "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapse mahkum edilmesini talep etti.

"Yakın o evi!" diye bağıran Sevim Gölyeri'nin ise "Suç işlemeye alenen tahrik", "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" ve "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi suçlardan 24 yıl 8 aya kadar hapsi istendi. 

Davada diğer sanıkların ise bir buçuk yıldan 28 yıl 7 aya kadar hapisleri talep edildi.

chp kemal kılıçdaroğlu linç girişimi osman sarıgün yakın o evi Sevim Gölyeri