Kılıçdaroğlu'nun Yeni Konsepti 'Bay Kemal'in Tahtası': Özel Ekonomi Bölgeleri Kurulacak

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal'in Tahtası' adlı yeni konseptiyle Türkiye genelinde başlatacağı "üretim hareketi"ni altı maddede anlattı. Kılıçdaroğlu, 81 ilde 9 özel ekonomi bölgesi, 17 tarım ve hayvancılık merkezi ve 50 üretim üssü kuracaklarını duyurdu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile “Bay Kemal’in Tahtası” adlı yeni konseptini tanıttı.

Videoda, Türkiye genelinde başlatacağı "üretim hareketi"ni altı maddede açıklayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Özel ekonomi bölgeleri kurulacak

“Öncelikle tüm Türkiye’yi kapsayacak özel ekonomi bölgeleri oluşturacağız. Global bir üretim, ticaret, finans ağımız olacak. 81 ilimizi dolaylı olarak etkileyen 9 özel ekonomi bölgesi, 17 tarım ve hayvancılık merkezi ve 50 üretim üssü kuracağız. Türkiye genelinde büyük bir üretim hareketi başlatacağız.”

Rekabet gücü artacak

“Bu bölgeler 6 temel prensip, 6 temel ilke ile çalışacak. Rekabet gücümüz, kur farkı ve ucuz iş gücümüzden kaynaklanmayacak. Yani Türkiye bir ucuz iş gücü pazarı asla olmayacak. Stratejik üretimden, katma değerli ürünlerden, uygun lojistikten kaynaklanacak.”

Uzmanlaşma sağlanacak

“Belirli alanlara odaklanarak uzmanlaşacağız. Bütün gelişmiş ülkeler böyle yapıyor. Biz de aynısını yapacağız. Pazarda ayrışan ürünler üreterek farklılaşacağız.”

İnovasyon öne çıkacak

“Anlattığım bu bölgeler, ÜRGE yani üretim geliştirme, ARGE yani araştırma geliştirme ve inovasyon odaklı olacak.”

Sermaye güvenliği sağlanacak

“Bölgelerde güçlü, güvenli ve ulaşılabilir sermaye altyapısı hazır olacak.”

Hukuk güvencesi verilecek

“Çalışanlar, yatırımcılar ve işletmeler, hukuki güvence altına alınacak. Herkesin can ve mal güvenliği olacak. İktidarımızın ilk üç ayında gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, hemen temelleri atacağız.”

Kılıçdaroğlu, videonun sonunda “Bu aralar benden çokça yeni proje duyacaksınız” diyerek yeni projelerinin müjdesini verdi.

kemal kılıçdaroğlu ekonomi politik özel ekonomi bölgesi bay kemal bay kemalin tahtası