Kılıçdaroğlu: O Sandık Buraya Gelecek

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet planlama ile yönetilir, ihtiyaçlar belirlenir. İhtiyaçlar sınırsızdır, kaynaklar sınırlıdır. Ekonominin temel felsefesi sınırsız ihtiyaçlar ile sınırlı kaynaklar arasında dengeyi oluşturmaktır" dedi.

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizleri işsiz bırakan düzeni değiştirmeyi ahdettik. Her gencimiz üniversiteyi bitirdiğinde güzel bir ortamda iş bulacak ve çalışacak. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu düzeni değiştirmenin yolu sizlerden geçiyor. 6 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve oy kullanacak. Kendi geleceğiniz için oy kullanın" dedi.

"Mutfaklarda yangın var. Saray'dakileri ayrı tutuyorum. Dolarla ihale alanları ayrı bir yere koyuyorum. Onlar ayrı. Benim derdim, hepimizin derdi asgari ücretle geçinenler. Bu insanlar nasıl geçinecekler. Herkes birbirini suçluyor. İktidar tacirleri suçluyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Hal esnafıyla konuştum. Gittim dertleştim. Bu fiyatları yükselten siz misiniz? Dediler ki 'tarımsal üretimde çiftçinin kullandığı girdiler çok pahalı.' Gübre, ilaç, tohum, fide, sera malzemelerinin tamamı pahalı ve çiftçi dolarla belirlenen bu fiyatlarla malzeme almak zorunda. İki, dediler ki 'bütün AB ülkelerinde çiftçiler desteklenir. Çünkü tarım stratejik sektördür.'" ifadelerini kullandı.

"Hem Hali Hem Seçimi Kazanacağız"

"Vatandaşların karnının makul bir fiyatla doyması lazım. Teşvik var yasada ama uygulanmıyor. Çoğu zaman var olan destekleri de toprak sahiplerine veriyorlar. Tarlaya bile gitmiyor. Üreten, eken, çalışan orada. Teşviği onlara değil Ankara'da oturana veriyorlar. Tezgahın üzerindeki plastik kasayı gösterdi. 'Bu kasanın fiyatı içine koyduğumuz tarım ürünlerinden daha pahalı' dedi. Dediler ki 'biz burada komisyoncuyuz. Bizim alacağımız ücreti biz belirlemiyoruz. Gelen mal, çıkan mal belli. Bizim kazancımız yüzde 8. Zaten istesek de fiyatları artıramayız' diyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Sonunda şunu söylediler. 'Hali kazanan seçimi kazanır' dediler. Ben de, 'Başkan hiç endişe etme hem hali hem seçimi kazanacağız' dedim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim. Sırça köşkte, sarayda oturursanız, oturup hal esnafı ile konuşmazsanız Türkiye'nin sorunlarını çözemezsiniz. İnşallah bu bize nasip olacak" şeklinde konuştu.

"O Sandık Buraya Gelecek"

Konuşmasında Mustafa Doğan adlı bir emeklinin kendisine yolladığı notu okuyan Kılıçdaroğlu "Kendisi yüzde 83 engelli. 6 bin 400 gün prim ödemiş, 'Malulen emekli oldum. Benim maaşım bin 992 TL, yakında yüz dolara denk gelecek. Bugün kendi kendime düşündüm, acaba ben Uganda'da mı yaşıyorum, Madagaskar'da mı? Ben bin 992 TL ile kira mı vereyim, doğal gaz mı ödeyeyim, elektrik mi ödeyeyim, su mu ödeyeyim, ekmek mi alayım, giyim mi alayım, üniversitede öğrenci mi okutayım, yurt parası mı ödeyeyim, yoksa kalp kapağı ameliyatı mı ödeyeyim, yoksa evimi geçindiremiyorum diye intihar mı edeyim? Ben ne yapayım? Bana bir akıl ver, bu nasıl bir sosyal devlet, ben anlamadım' diyor.

Eklemiş 'Not: Ben seni çok eleştiriyordum. Yanılmışım, hakkını helal et' diyor. Evet Mustafa Doğan kardeşim, hiç meraklanma, senden sadece biraz sabır istiyorum, biraz sabır! O sandık gelecek buraya. O sandık gelecek, demokratik yollarla bu saray sosyetesine dersini vereceğiz ve onları göndereceğiz. Hiç endişe etmeyin" ifadelerini kullandı.

Sen Temel Bir Milli Güvenlik Sorunusun Erdoğan

Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu "Tank Palet Fabrikasını kalktın Katar Ordusuna verdin bu mandacılık değil mi? Sen mandacılığa karşı mücadele ediyorsan.. Birileri sana ‘aptal olma’ dediğinde mektubu alıp yüzüne çarpacaktın… Şimdi efelik yapıyor. Bu millet yutmaz. Sen korkma bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel bir milli güvenlik sorunusun" şeklinde konuştu.

kemal chp genel başkanı Kılıçdaroğlu O Sandık Buraya Gelecek Hem Hali Hem Seçimi Kazanacağız O Sandık Buraya Gelecek