Kılıçdaroğlu: Parlamenter Sistem İçin İttifak Olarak Çalışıyoruz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nin yeni yasama yılı kapsamında gazetecilere açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada Meclis'te bulunan tüm partilerin yeni anayasa tekliflerini kamuoyuna açıklamalarını beklediklerine yönelik sözlerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Büyük olasılıkla MHP’ye yaptığı çağrı" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul'dan çıktığı sırada bir gazetecinin "Sayın Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çağrısı yaptı Sayın Cumhurbaşkanı, neler söylersiniz efendim?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Kendi çağrısı. Kendisine ve büyük olasılıkla MHP’ye yaptığı çağrı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni anayasa çalışmasına ilişkin sorulan "Sizin de bir çalışmanız olacak mı, parlamenter sistem için?" sorusuna ise "Elbette olacak, var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışıyoruz zaten, İttifak olarak çalışıyoruz. İttifak'ın bütün bileşenleri çalışıyor" diye yanıt verdi.

Akşener'den Erdoğan'a: Sen Gidiyorsun Biz de Bu Ucube Sistemi Değiştiriyoruz

 

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, AKP'nin parlamenter sisteme dönüş konusu dahil olmak üzere yeni anayasa tartışmalarında muhatap olmadığını belirterek "Biz İYİ Parti olarak, Grup Başkanvekilimiz Lütfü Türkkan da açıkladı parti adına, biz Cumhur İttifakı ile bir anayasa görüşmesi yapmayı düşünmüyoruz. Yok hükmünde bizim için" demişti.

İYİ Parti lderi Akşener ise Erdoğan'ın başkanlık sisteminde ısrar ettiğine ilişkin sözlerine yanıt olarak "Sen bu ucube sistemden ve saray sefasından elbette memnun olabilirsin. Ama milletimiz her gün ağırlaşan şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. İşte bu yüzden; sen gidiyorsun ve biz bu ucube sistemi değiştirip bu umursamazlığa son vermeye geliyoruz" demişti.

Kılıçdaroğlu Parlamenter Sistem İçin İttifak Olarak Çalışıyoruz