Kılıçdaroğlu PKK İle Barış Yapılması Çağrısı Yapan 'Barış Akademisyenleri'ni Görevlerine İade Etmeyi Vadetti

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Barış Bildirisi" adı verilen bildiriyi imzalayan ve görevinden alınan akademisyenlerini görevlerine iade edeceğini söyledi.

Van'da STK temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu "Barış Akademisyenleri, ülkede en güçlü en yetkin insanlar. Biz kalktık bir barış bildirisi yayımladılar diye binin üstünde akademisyenin görevine son verdik. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde Barış Akademisyenleri'nin tamamını iade edeceğiz" dedi.

Çözüm sürecinin bitişiyle HDP'li belediyelerin destekleriyle hendekler kazan PKK'lı teröristler güvenlik güçlerine saldırmış, Türk güvenlik güçleri ise terör olaylarını bastırmıştı.

Yaşanan çatışmalar sırasında Barış Bildirisi adı verilen "Bu suça ortak olmayacağız" denen bir bildiri yayımlanmış ve Türk devletinin "başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi" çağrısı yapılmış, PKK ile müzakere edilmesi ve "barış yapılması" için devlete davet yapılmıştı.

1128 imzanın atıldığı bildiriye destek olan 3 akademisyen tutuklandı ve birçoğunun da işine son verildi.

Kılıçdaroğlu PKK İle Barış Yapılması Çağrısı Yapan 'Barış Akademisyenleri'ni İade Etmeyi Vadetti