Kılıçdaroğlu: PKK Terör Örgütünün Saldırısına Uğrayan Benim, El Bebek Gül Bebek Edilen de Erdoğan'dı

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Televizyonu'nda Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Televizyonu’nda Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın ortak liste çalışmalarının sürdüğünü ve Türkiye için önemli bir seçime gidildiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın ortak politikalarını içeren mutabakat metninin 2 bine yakın madde başlığıyla kamuoyuna sunulduğunu hatırlatarak, Cumhur İttifakı’nın böyle bir çalışma yapmadığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bilime, akla, sağduyuya dayanan, kutuplaştırmayan, kucaklaştıran siyasete ihtiyacımız var. Komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu seçim sadece Türkiye için değil, bölge için de çok önemli” dedi.

'1-2 Gün içinde Listeler Netleşecek'

Milletvekili aday listelerinin belirlenmesi sürecine de değinen Kılıçdaroğlu, ittifaktaki partilerin genel başkan yardımcılarının yoğun bir çalışma yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bütün seçenekleri masaya yatırıyoruz. Önemli olan maksimum yararı nasıl sağlarız. Zaten az kaldı, 1-2 gün içinde listeler netleşecek” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, canlı yayında ayrıca ekonomi, eğitim, sağlık, adalet ve dış politika gibi konularda da görüşlerini paylaştı. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın bu konularda somut projeleri olduğunu ve seçimden sonra hayata geçirmek için hazır olduklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, son olarak vatandaşlara seslenerek sandığa gitmelerini ve oylarına sahip çıkmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, “Bu seçim Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Millet İttifakı olarak sizlere güzel bir Türkiye vaat ediyoruz. Bize güvenin ve destek verin” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

 

"Çok önemli bir seçim. Türkiye, içine düştüğü bu durumdan kurtulması lazım. Biz 6 lider bu anlayışla yola çıktık, çalışıyoruz. Ortak metni hazırladık, eğitimden sağlığa yaklaşık 2 bine yakın madde açıkladık. Cumhur İttifakı açıklamadı. Kamuoyu neden onları eleştirmiyor? Önümüzdeki 5 yılda Türkiye için ne yapacaklar? Türkiye'yi bu çıkmazdan nasıl kurtaracaklar? Teslimiyet, siyaset değildir. Sizin taraftarlarınız var size oy verecekler. Siz önümüzdeki 5 yıl içinde ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanı olarak ne yapılacak, bakanlar neler yapacak, yeni bakanlıklar, üniversiteler, tarımda, bilimde neler yapılacak... 

'Deprem Bölgesini Önemli Bir Üretim Üssü Haline Getireceğiz'

Bunlar hiçbir şey yapmadılar. Çadır dağıttılar, konteyner dağıttılar onu da yarım yamalak. Bütün bölgeyi bütünlük içinde ele alacağız. Orayı onaracağız. Bölgeyi önemli bir üretim üssü haline getireceğiz. Konutlar depreme dayanaklı olacak. Yapılacak evlerin tüm malzemeleri burada üretilecek. Bu bölge istihdam ve üretim merkezi olacak.

'Avrupa'ya Vizesiz Gidilecek; Vizeyi Kaldıracağız'

Bütün seçenekler düşünülüyor. Genel başkan yardımcılarımız ve diğer partinin ekibi her seçenek üzerinde duruyor. Anketler diğer liderlerin de önünde var. Çalışma yapıyoruz. Az kaldı, 1-2 gün içinde biraz daha netleşecek. Biz diğer partilerin konumuna bakıp kendimize politika oluşturmuyoruz. Biz cumhurbaşkanlığını kazanacağız, iktidara geleceğiz. 1 yıl içinde rahat nefes alır hale getireceğiz, 3 ay içinde vize problemlerini çözeceğiz. Avrupa'ya vizesiz gidilecek. Vizeyi kaldıracağız. Cumhur İttifakı bu saatten sonra ne yapacak bu memlekete, batırdı. Soğanın tanesi olmuş 7 lira 10 lira. 

"Beni Dinlediklerini Çok İyi Biliyorum. Dinlemezseniz Namertsiniz!"

Benim bir hatam varsa eleştiri olacaktır. Aynı hatayı yapmamaya özen göstereceğim. Erdoğan eleştiriye edemiyorsa bu düzen olmaz, bu düzen yıkım getirir. Avrupa Birliği'nin ön gördüğü tüm demokratik kuralları ülkemize getireceğiz. Telefonla konuşurken  'acaba biri bizi dinliyor mu?' Dinlediklerini ben çok iyi biliyorum. Dinlemezseniz namertsiniz!

"Parlamentoda Da Çoğunluğu Sağlayacağız"

Oturup çalışacağız. Uygar insanlar gibi konuşuyoruz, tartışıyoruz. Gerekçelerini ifade ediyoruz. Kurmaylarımız kendi aralarında konuşuyor sonra biz genel başkanlar konuşuyoruz. Parlamentoda da çoğunluğu sağlayacağız, cumhurbaşkanlığını da kazanacağız. 1-2 gün içinde tüm sonuçlar netleşecek. Ben 5 lider adına konuşma yetkisine de sahip değilim. Onların da itirazı olur saygı duymamız lazım.

"Cumhurbaşkanlığını Da Açık Farkla Almak İstiyoruz"

CHP olarak hedefimiz doğal olarak birinci parti olmak. Bunun için de çalışıyoruz. Diğer partiler de mücadele ediyor. Cumhurbaşkanlığını da açık farkla almak istiyoruz. Birinci parti olacağız inşallah.

"AFAD'ın Ne Yaptığını Depremde Gördük Zaten"

Çadırda yapacaktık, izin vermediler. Meydanda yaptık. AFAD mesaj atmış, fırtına olacak diye, bacalar yıkılacak çatılar uçacak diye. Yani sokağa çıkmayın diye bir anlamda AFAD bunu neden yapar bilmiyorum. Meteorolojinin görevi bu. AFAD her alana girmeye söz sahibi olmaya başladı. AFAD'ın ne yaptığını depremde gördük zaten. Çalışanlarına bir şey demiyorum. 

"Trabzon'da Da Kayseri'de De Değişim Başladı. Türkiye'nin Her Tarafında Bir Değişim Var."

Halkla iyi bir diyalog kuruyoruz. Önümüzdeki seçimlerde göreceksiniz. Trabzon'da da Kayseri'de de değişim başladı. Türkiye'nin her tarafında bir değişim var.  Şunu kabul ediyorum, herkes bize mi gelecek? Bunlar bunu yapabilir mi diye... Biz neyi nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Halkımdan şunu istiyorum: Kılıçdaroğlu'nun hesap uzmanı olduğunu, devlete 27,5 yıl hizmet istediğini, israfın nasıl öğrendiğini bilmek istiyorlarsa bana bakacaklar, evime bakacaklar, yaşamıma bakacaklar, mutfağıma bakacaklar, evlatlarıma bakacaklar. Ben sade bir insan gibi yaşayan birisiyim. Dış güçler, iç güçler... Bunların palavra olduğu kanıtlandı. Türk Telekom'u dış güçler mi satın diye. Siz onları sattınız, hepsini paraya dönüştürdünüz. Büyük gelirler elde ettiniz. Düzelteceğiz. Türkiye onların düşündüğünden çok daha zengin bir ülke.

"Sayın Meral Akşener Hayra Vesile Oldu"

Sayın Meral Akşener hayra vesile oldu. Her hamle bir hayra vesile olabilir. Evet, 2 değerli arkadaşımız. Mansur Bey de Ekrem Bey de... Trabzonlu'dan Trabzonlu'ya fark var. Türkiye'nin sağlıklı bir zemini yakalayabilmesi için o inançtan ve o heyecandan yararlanan insanların toplumun önüne çıkması lazım. 2 arkadaşımız da o heyecanı besliyor. Önemli bir görev üstlenecekler. Engeller bitmiş olacak. Yatırım yapacağız diye izin istiyorlar, para da bulmuşlar, izin vermiyorlar. Mersin'e de engel oluyorlar. Tüm engelleri bitireceğiz. 

"Muharrem İnce'ye Bir Teklif Yapıldı, Biz Üzerimize Düşeni Yaptık"

Birinci turda sonucu alacağımıza inanıyorum. Sağ duyu galip gelecek .Ülke bu haldeyken, pazarlar ateş pahasıyken, insanlar evine yiyecek götüremezken ne lüksümüz var. Bir an önce bunun bitmesi lazım. Son düzlükte seçmenin sağ duyusuna güveniyorum. 14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı; bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Buluşma günü bir teklif olmadı. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Herkesin iradesine saygı duymam gerekir. Büyük bir ihtimalle 4 adayla gidilecek. Birinci turda bu iş biter. 

"Ne Söylüyorsam Hepsinde Haklıyım"

Sözde bunlar faize karşı. Sen faizcilere hizmet ediyorsun. Biliyoruz biz bunu. Jandarmaya verdiğin hakkı polise neden vermiyorsun. Çifte standart var. Ne söylüyorsam hepsinde haklıyım. 27,5 yılını devlette harcayan, verilmeyecek hiçbir hesabı olmayan kişiyim. Tüm sülaleyi araştırdılar hiçbir şey bulamadılar, bulamazlar. 

"Emekliyi Sen İstismar Ediyorsun"

Emekliye 2 maaş verilsin dediğimde 'siz istismar ediyorsunuz' dediler. Sonra ne oldu? Emekliye 2 maaş ikramiye verdi mi, verdi. Ne kadar verdi, uzun süre artırmadı. En son 100 lira artırdı. Şimdi biraz daha artırdı. Emekliye asgari ücret kadar verilecek dedim 2015'te. Yine aynı şeyi söylüyorum. Hesabını kitabını kuruşu kuruşuna yaptım. Kasım ayında cumhurbaşkanı adayı olarak tüm emeklilerin hesabına 15 bin lira yatırılacak. Bütün emekliler görecek. 5'li çetelere gelince paralar var saraylara 4-5 yerden maaş alanlara para var, emekliye gelince, 'istismar ediyorsun'; emekliyi sen istismar ediyorsun.

"5'li Çeteler Cumhurbaşkanı Adayı Olmamı İstemedi; 418 Milyar Doları Götürenler İstemedi"

Bunlar iktidar olmadan önce emeklinin aldığı aylık asgari ücretin üstündeydi. Ben o aylıkların tamamını kurban bayramında 15 bin lirayı yatıracağım. Bay Kemal, sözünden dönmez. 5'li çeteler cumhurbaşkanı adayı olmamı istemedi. 418 milyar doları götürenler istemedi, kul hakkı yiyenler, yolsuzluk yapanlar asla istemediler. Bunlar herkesi satın alacaklarını düşünüyorlar. Ne onların paralarına, ne 1 cent ne 1 kuruş, asla ihtiyacım yok. Nasıl yaşadıysam yine yaşayacağım. Saray'da değil, Çankaya'da yaşayacağım. Sade bir hayat süreceğim.

"Bay Kemal Asla Düşmeyecek"

33 asker şehit oldu nefesi Putin'in kapısında aldı. Hani dünya lideriydin. Putin açtı kronometreyi kaç dakika beklettiğini tüm dünyaya gösterdi. Türkiye'yi temsil eden bir kişi bu pozisyona düşemez, düşmemeli. Bay Kemal asla düşmeyecek, hiç kimseye ödün vermeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde 'aptal olma' diye mektup alan kişi nasıl olur da dünya lideri olur. Nasıl olur da buna tek bir cümle bile etmez. 

"PKK Terör Örgütünün Saldırısına Uğrayan Benim"

Kul hakkı yiyene oy vermeyin dedim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyene oy vermeyin dedim. PKK terör örgütünün saldırısına uğrayan benim. El bebek gül bebek edilen de oydu. Akıl alacak şey değil. AK Partili kardeşlerimden de oy verecek olanlar var. Onlar da gidişattaki tehlikeleri görüyorlar, yanlışı görüyorlar. Geçmişte AK Parti'ye oy verenler bir daha oy vermeyeceğiz diyorlar. Kamplaşmadan kutuplaşmadan yorulduk. Siyaset, halka adanmışlıktır. 

kemal kılıçdaroğlu habertürk recep Tayyip Erdoğan hdp pkk putin