Kılıçdaroğlu SADAT'a Neden Gitti: SADAT, Seçim Güvenliğini Nasıl Etkileyecek?

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekiller ile birlikte SADAT'ın önüne gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün beraberindeki CHP'li milletvekilleri ile birlikte SADAT'ın önüne gitti.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var... Burası terörist yetiştiren bir kurumdur.
 
SADAT gibi kuruluşlar, kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray'dır. Bunu bütün Türkiye'ye ve halkımıza açık ve net ifade ediyorum."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin resmi hesabından yapılan paylaşımda da "Herkes müsterih olsun, seçim güvenli bir şekilde yapılacak" ifadeleri kullanıldı.

SADAT'la ilgili daha önce seçim güvenliğini etkileyebileceğine ilişkin söylentiler zaman zaman kamuoyu tarafından konuşulsa da bu konuda daha önce herhangi bir girişim olmamıştı. İstanbul seçimlerinde sandık güvenliği konusunda öne çıkan Canan Kaftancıoğlu'nun ceza almasından sonra böyle bir gelişmenin yaşanması dikkat çekti.
 

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’ta… Herkes müsterih olsun, seçim güvenli bir şekilde yapılacak! https://t.co/GCeS1OOV2X

— CHP

sadat kılıçdaroğlu chp ali mahir başarır canan kaftancıoğlu seçim güvenliği