Kılıçdaroğlu: Sanatçıların Fonda Biriken 320 Milyon Lirasına Ne Oldu

TAKİP ET

Pandemi döneminde zor günler geçiren sokak müzisyenleriyle bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, devletin Anayasa'ya göre sanatçıyı destekleme zorunluluğu olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, “Özel kopyalama Harcı Fonu'nda biriken para, 2017 rakamıyla 320 milyon lira.Paranın ana amacı sanatçıyı korumak. Bu para ne oldu” diye sordu.

Sabahat Akkiraz, Hüseyin Turhan ve Orhan Osman gibi sanatçıların yanı sıra Roman müzisyenler, sokak ve düğün salonlarında çalışan 70'e yakın müzisyen, sorunlarını dile getirdi. Devletin sanatçıyı desteklemek zorunda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: ,

"Anayasa'nın 64'üncü maddesi, "Devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. Sanat eserlerinin ve sanatçının korunması, değerlendirilmesi, desteklenmesi ve sanat sevgisinin yayılması için gereken tedbirleri alır" diyor. Alabilir değil alır diyor."

Sanatçılara seslenen Kılıçdaroğlu, “Kalıcı çözümleri siz yaratacaksınız. Politikacıdan beklerseniz bana oy verecek misiniz der. Siyasetin acımasız yüzü böyle değil mi.. Niye kendinizi oraya teslim ediyorsunuz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Özel kopyalama Harcı Fonu’nda (bandrol) biriken para , 2017 rakamı 320 milyon lira paranın ana amacı ne. Sanatı ve sanatçıyı korumak. Bu para ne oldu. Bir sanat insanı kalkıp, bir sanat örgütü kalkıp, "Arkadaş bizden kestiğiniz bu paraları nereye harcadınız" diye niye sormuyor" ifadelerini kullandı.

kemal kılıdaroğlu kılıçdaroğlu chp chpli genel başkan chp genel başkanı milletvekili chp milletvekili yalancı yalan söylüyor sözde cumhurbaşkanı bir milyon lira 1 milyon tl tazminat aşı aşı olacak aşı ne zaman