Kılıçdaroğlu: Saray'ın Niyeti Yoksulluğu Bitirmek Değil, Halkı Kendisine Muhtaç Bırakmaktır

TAKİP ET

Yeni yılın ilk gününde BirGün'e yazan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saray Hükümeti'nin niyeti yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek ve halkı kendisine muhtaç bırakmaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yılın ilk gününde BirGün'e yazdı. 

Yeni yıla ilişkin önemli mesajlar veren Kılıçdaroğlu, "2021 yılında ekonomi ve demokrasi alanlarında, ülkemiz çok yara aldı. Saray hükümetinin –ne hazindir ki- bile isteye yoksullaştırdığı halkımız; çiftçi, işçi, sanayici, öğrenci, emekli kısacası “bir avuç yandaş” dışındaki tüm kesimleriyle, yaşam standartlarında ciddi kayıplar yaşadı." dedi.

AKP iktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Saray Hükümeti’nin niyeti yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek ve halkı kendisine muhtaç bırakmaktır." ifadelerini kullandı. 

"Zorlu olduğu kadar, yüce bir hedeften bahsediyorum." diyen Kılıçdaroğlu, demokratik kurumları oturmuş bir Türkiye'nin 6 ay içinde toplanacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Çünkü demokrasi, bir ülke için yalnızca yurttaşlarının bireysel hakları anlamını taşımıyor. Ekonomik kalkınmanın ilk ve olmazsa olmaz adımı da demokrasidir. Demokrasisi tüm kurum ve kuruluşlarıyla tesis edilmiş bir ülke, ekonomik darboğazda olsa dahi, kısa süre içinde toparlanacaktır. 6 ay içinde, ekonominin tüm çarkları sağlıklı bir şekilde işler hale gelecektir. Hedefimiz de tam olarak budur. "

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

kılıçdaroğlu kemal kılıçdaroğlu erdoğan saray hükümeti yoksulluk