Kılıçdaroğlu: Seçildiğimizde 1 Hafta İçinde GATA'yı ve Askeri Hastaneleri Açacağız

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte Çanakkale'de konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile beraber Çanakkale'ye giden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de Millet Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak" dedi.  Diğer yandan Kılıçdaroğlu "GATA'yı yeniden alıp şanlı askerimize teslim edeceğiz" diye konuştu.  

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Sana söz Çanakkale, iktidar olacağız. Sana söz Çanakkale, bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim.

Uzun süre yağmurun altında kalmanıza gönlüm izin vermiyor. Gerçek anlamada bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İşi, aşı getireceğiz. Hiçbir anne evladını okula gönderirken asla düşünmeyecek.

Emekli kardeşlerim, 2015 tarihinden bu yana emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye verilsin dedim. Eksik yaptılar. Kurban Bayramı'nda göreceksiniz, ödenmeyen bayram ikramiyesi 15 bin lira hesaplarına yatacak. Bay Kemal'i tanımıyorlar. Bay Kemal söz verdi mi, doğrudan yapar. Emekliye hak ettiği bayram ikramiyesini vereceğiz.

Hiçbir ailede yoksulluk sınırı altında kalmasına izin vermeyeceğim. Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Gençler, en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Devlette liyakati sağlayacağız, sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS'de ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Aşınız olacak, işiniz olacak. Sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak.

Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız."

kılıçdaroğlu çanakkale GATA askeri hastaneler millet ittifakı