Kılıçdaroğlu: Siyasi Cinayet Kaygım Var

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaybedeceği seçime giderken gerilimi yükseltmek isteyeceğini ve bu durumun endişeye neden olduğunu söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı dün gerçekleştirilen AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefete seslenerek "Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz" demişti.

CHP Genel Bşakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde katıldığı bir etkinlikte gazeteci Sertaç Eş'e yaptığı açıklamalarda "Erdoğan gerilimi doruk noktasına çıkarıp seçime gitmek ister. Bu gerilimden olabildiğince uzak durmamız lazım. Milletvekili, il başkanlarına söylüyorum, sakin olacağız. İttifakı oluşturan diğer partiler de gerilim istemiyorlar. Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte 'Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim' diyor. Açıkça tehdit ediyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Otoriter Rejimini Asla Meşrulaştırmayacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği yeni anayasa tartışmalarının gündem değiştirme çabası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ekonomiyi, işsizliği gündemden çıkaralım. Gereksiz anayasa tartışması yapalım. Anayasa yok ki memlekette, neyini tartışacaksın? Toplumun gündeminde anayasa yok. Onun gündeminde ekonomi, işsizlik, açlık, yoksulluk var" dedi.

AKP'nin hazırladığı anayasa tasarılarını görüşmek için masaya oturarak Erdoğan'ın otoriter rejimini asla meşrulaştırmayacaklarını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir zaman AKP ile anayasa değişikliği için masaya oturmayacağız. Oturduğunuz andan itibaren otoriter yönetime meşruiyet kazandırmış oluyorsunuz. Kendi otoriter yönetimini güçlendirmek için 'Beyler buyurun anayasa değişikliğini görüşelim.' Bu doğru değil. Topluma zarar verir" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu Siyasi Cinayet Kaygım Var