Kılıçdaroğlu: 'Siyasi Partilerin Kapatılması Süreci' Geride Bırakılmalı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin kapatılması sürecinin geride bırakılması gerektiğini belirtti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde  açtığı davayla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır” dedi.

Partisinin Tekirdağ il başkanlığı binasının açılışına katılan CHP lideri; her siyasi partinin, siyasi, ekonomik ve toplumsal görüşleri kendisine göre yorumladığı ve kamuoyuyla paylaştığı anlamına geldiğini söyledi.

Demokrasiyi savunmanın HDP'nin kapatılması görüşüyle çeliştiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız, eğer demokrasiyi savunuyorsak” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kendi partilerinin de kapatıldığını hatırlatarak “Biz demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik. Demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak özgürlüğü savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak insana saygı duymak demektir” şeklinde konuştu.

kılıçdaroğlu kemal hdp kapatma kararı demokrasi parti süreç geride bırakılmalı