Kılıçdaroğlu, Soykırımcı Çin'e Övgüler Düzdü

TAKİP ET

Sabık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, soykırımcı Çin'e övgüler düzdü.

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Çin Büyükelçiliği'nden ısrarlı şekilde "fon istediği" ortaya çıkan Cumhuriyet Gazetesi'ne yazdığı yazıda soykırımcı Çin'e övgüler düzdü. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin Çin Büyükelçiliği'nden 'Israrlı' Fon Arayışı

Yazısına "Sağlıklı bir planlamayla kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı başaran ülke… "  diye başlayan ve Uygur soykırımı konusunda hiçbir şey demeyen Kılıçdaroğlu, "Üniversiteleri bilgi üreten ülke… Yetenekli gençlerini dünyanın en önemli üniversitelerine göndererek “yüksek yetenek inşası”nı sağlayan ülke… Bir teknoloji devi olma yolunda hızla ilerleyen ülke… Enerji kaynaklarının yetersizliğine rağmen bir “kalkınma makinesi”ne dönüşen ülke… Evet, kısaca Çin’i böyle tanımlayabiliriz." dedi. Kılıçdaroğlu'nun övgüler düzdüğü Çin'in birçok ürünü Uygurları köleleştirip emeklerini sömürerek ürettiği biliniyor.

Çinliler, F-35 Uçaklarını İzlemek İçin İsviçre'de Hava Üssünün Yanındaki Oteli Satın Aldı: İsviçre Polisi Otelin Çinli Yöneticilerini Tutukladı

Bir Kuşak Bir Yol: Türklüğün Boynuna Geçirilmek İstenen İlmek

Çin sömürgeciliğine de övgüler düzen Kılıçdaroğlu, "Çin’in sadece Asya-Pasifik’te değil, Afrika’da da önemli bir güç olarak kendisini gösterdiğini biliyoruz. Devletlerin iç işlerine karışmayan, hatta yönetimlerine saygı duyan Çin, yatırımlarıyla Afrika’da en güçlü aktör konumunda. 100 bini aşkın Afrikalı üniversite öğrencisi Çin’de eğitim görüyor. Ayrıca Afrika’yla olan ticareti de her yıl artarak devam etmektedir. Batılıların koloni döneminden kalma olumsuzlukları da Afrikalıların Çin’e sempatiyle bakmalarını sağlıyor…" ifadelerini kullandı. Afrika'da birçok devleti kendine borçlandıran Çin'in, sadece Afrika'da değil Avrupa'da da birçok ülkede karakollar kurduğu ve muhalif vatandaşlarını takip ettiği biliniyor.

Çinliler, F-35 Uçaklarını İzlemek İçin İsviçre'de Hava Üssünün Yanındaki Oteli Satın Aldı: İsviçre Polisi Otelin Çinli Yöneticilerini Tutukladı

Kılıçdaroğlu yazısında Çin'e övgüler düzerken Çin'in insan hakları ihlallerine ilişkin hiçbir güncel tartışmadan ve Çin'in emlak sektöründe yaşanan kriz nedeniyle ortaya çıkan koşullardan bahsetmiyor. 

Soykırımcı Çin Organ Nakli İçin Uygur Türklerinin Organlarını Zorla Alıyor

'Temiz Enerji'nin Karanlık Yönü: Zorla Çalıştırılan Uygurların Kanları Üzerinde Yükselen Bir Sektör

çin soykırım uygur soykırımı kılıçdaroğlu kemal kılıçdaroğlu cumhuriyet