Kılıçdaroğlu: Suriye'de 34 Askerimiz Şehit Oldu, Beyefendi Koşa Koşa Putin'in Kapısına Gitti, Dakikalarca Bekledi

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Çatalca'daki 'Millet Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Çatalca'daki 'Millet Buluşması'nda , 14 Mayıs seçimlerine ilişkin, "Gün bir siyasi parti mücadelesi değil, Türkiye mücadelesidir. Ya demokrasi ya diktatörlük. Böyle bir tercihimiz olacak" dedi. Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Hiçbir kadını bir erkeğe asla ve asla muhtaç ettirmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Gerginliklerden arınmış bir Türkiye'yi vaat ediyorum, kucaklaşan bir Türkiye'yi vaat ediyorum" dedi.

"Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "20 yıldır yapamadılar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda yapacağız. Bütün Türkiye duyacak, bütün dünya duyacak.İktidar için çalışacağız. Nasıl olsa kazanıyoruz diyerek bu iş olmaz. Birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Gün bir siyasi parti mücadelesi değil, Türkiye mücadelesidir. Ya demokrasi ya diktatörlük. Böyle bir tercihimiz olacak. Demokrasiden yana, adaletten yana, haktan hukuktan yana, kadın-erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun olduğu bir ülke için mücadele edeceğiz." dedi.

Geçen seçimlerde AKP'ye ve MHP'ye oy veren vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'ye bakınız, her yerde bir huzursuzluk var. Esnaf hayatından memnun değil. 22 yıldır ülkeyi yönetenler Türkiye'yi nereye getirdiler. Suriye'de 34 askerimiz şehit oldu; beyefendi, Putin'in kapısına gitti. Kapısında bekledi, Putin kronometreyi açtı. Bu, Türkiye için kabul edilemez. Şehit olan bizim askerimiz, onların bizden özür dilemesi gerekirdi. Ne diyor, dünya lideriymiş! Geç onları geç!"

kılıçdaroğlu putin erdoğan suriyede 34 asker şehit putinin kapısına gitti çatalca millet buluşmaları