Kılıçdaroğlu: Tanju Özcan 100 Bin İmza Toplarsa Aday Olabilir

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ilişkin ilginç bir açıklama yaptı.

Ankara'da bir otelde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz açıklamasını gülümseyerek karşıladığını belirterek "Tam tersi arkadaşlara, ‘taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz’ dediğim gibi beyefendi hayal aleminde yaşadığı için ‘vay efendim sanki biz sokaklara çıkılması’ talimatı vermişiz. Bunun basın danışmanları yok mu ne konuştuğumuzu önüne koymuyorlar mı?" diye konuştu.

Teşkilatlara "sakin, sabırla seçim sandığını bekleyeceksiniz, gidecek oyunuzu kullanacaksınız, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu,  Erdoğan'ın sözleriyle ilgili "Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, anladığım kadarıyla, çıkmayacağız. Zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Sandıkta gereğini yapacağız… Özel bir çatışma alanı yaratmak istiyorlar, o tuzağa düşmüyoruz. Onun beklediği hayal ettiği bu. 15 Temmuz örneğini de bunun için veriyor" yorumunu yaptı.

"Mitinglere Ağırlık Vermeyeceğiz"

Hava şartlarının el verdiği ölçüde mitinglerin sürdürüleceğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, mitinglere çok ağırlık verilmeyeceğini belirterek "Ağırlığı meslek örgütleri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, gençlerle buluşmaya vereceğiz. Bu toplantıların mitinglerden daha verimli olduğunu düşünüyorum. Meslek kuruluşları ya da kanaat önderleri ile yaptığımız toplantılar, bizim CHP’ye sempati duyan veya oy veren kişiler değil; tam aksine bize biraz mesafeli ama ‘CHP ne düşünüyor, sorularıma ne yanıt verecek’ diye merak eden insanlar, gelsin soru sorsunlar, bizi tanısınlar, biz onları tanıyalım. Bir anlamda helalleşme sürecinin başlangıcı gibi bir şey oluyor. Bu toplantıları çok önemsiyorum. Bir bölümü kapalı oluyor, bu talep onlardan geliyor. ‘Bizi burada görürlerse AK Parti tarafından…’, onları da anlayışla karşılıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Adaylığı Açıklaması

Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya "Millet İttifakı olarak bana sorulduğunda ‘evet’ derim. Cumhurbaşkanlığı önemli bir görevdir. Eğer millet ittifakı kabul ederse evet aday olurum. Sonuçta yanlış bir şey söylemiyorum. Bir ittifak ‘sen aday olacaksın’ diyorsa ‘hayır efendim ben olmam’ deme şansınız yok, olmaz da zaten" yanıtını verdi.

CHP lideri Bolu Belediye Başkannı Tanju Özcan'ın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili sözlerine ilişkin ise "Herkesin aday olduğu bir ortamda Tanju Bey de 'ben de aday olabilirim' diyor. 100 bin imza toplarsa o da aday olabilir" yorumunu yaptı.

kemal kılıçdaroğlu tanju özcan adaylık olabilir