Kılıçdaroğlu TBMM'nin Acilen Toplanmasını İstedi: Nükleer Bir Güç, Bir Başka Ülkeyi İşgal Ediyor, Tüm Dünya Seyrediyor

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, acilen TBMM'nin toplanması çağrısında bulundu.

Denizli'de kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle toplantıya geç katıldığı için özür dileyerek "Ukrayna’daki gelişmeler, Avrupa’daki gelişmeler, Türkiye’nin de bundan etkileneceğini bildiğimiz için bu görüşmelerin yapmak zorundaydım.  Avrupa’nın göbeğinde nükleer güce sahip olan devletin bir başka ülkeye bir şekliyle girmiş olması, dünyanın bunu sadece seyretmiş olması hepimizin dikkatle izlemesi gereken bir tablodur" dedi.

"Hükümeti 2019 yılından beri uyarıyorum. Hükümeti bir başka ülkeye bu kadar fazla bağımlı kılamazsınız diye" diyen Kılıçdaroğlu, "2019-2022, ben söyledim ben dinledim. Kitap çıkardık ki tarihe not düşelim. Nükleer güce sahip bir ülke, nükleer güce sahip olmayan bir ülkeye askeri kuvvetlerini sokuyor  ve bütün dünya seyrediyor. Türkiye ne yapacak? Güvenlik Zirvesi toplanıyor" ifadelerini kullandı.

Ankara'ya acilen dönmek zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, TBMM'nin acilen toplanması çağrısında bulunarak "Ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki turist göndermediği zaman perişan oluyoruz, doğal gaz göndermediği zaman perişan oluyoruz. Montrö Sözleşmesi'ne Türkiye Cumhuriyeti'nin sadık kalması lazım. Birilerinin telkiniyle Montrö farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her adımın bize faturası ağır olur" diye konuştu.

chp kemal kılıçdaroğlu denizli tbmm acilen toplayın rusya ukrayna nükleer