Kılıçdaroğlu: Teröre de Teröristlere de Teröristlerin Yolunu Açanlara da Lanet Olsun

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC'nin Cumhuriyet Günü'nü kutladı. 

Şehit yakınları ile gaziler arasında ayrımcılık yapıldığını, yaklaşık 20 bin polis ve asker gazinin gazi sayılmayarak haklarının teslim edilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şehit yakınları, gaziler arasında ayrımcılık olur mu? Ayrımcılık yapanlar vatansever değildir. 15 Temmuz şehit ve gazileri için 2 bin 600 liralık ödeme 4 bin liraya çıkarıldı. Diğerleri için neden verilmiyor? Sorun varsa adres belli. CHP. Bu konuda 15 kanun teklifi verildi. En çok kanun teklifi verilen CHP’li vekiller. MHP’den de 3-5 arkadaş teklif vermiş. MHP Genel Başkanı’na sesleniyorum. Eğer Türkiye’nin bu sorununu çözmek istiyorsan, şehit ve gazilere saygılıysan bu kanunu getir parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. ‘Saray izin vermiyor’ diyebilirsin. E Saray'ı dinlemeyiver kardeşim, Kılıçdaroğlu’nu dinle. Saraydan kendini kurtar, niye emrine giriyorsun?" diye konuştu.

Yeni Akit'e Sert Tepki

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin sert sözler söyleyen Kılıçdaroğlu, "Birileri bu kucaklaşmayı bozmak için ellerinden geleni yapıyor. İnsanlar birbirine sığınmasın, acısını sevincini birlikte yaşamasın istiyorlar. Bunların bazıları yönetici, bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Zehir saçan bir dilleri var bu insanların. Terör saldırısından nifak nasıl çıkarabilirim diye arayış içindeler. Bunlar alçak insanlar. Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenler alçaktır" dedi ve Yeni Akit'in manşetini gösterdi.

Yeni Akit'i "aparat" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, "Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi terör örgütünün pusu kurduğu kişidir. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi başka bir terör örgütünün saldırı planladığı kişidir. Bu fotoğrafa kurduğu kişi 'bir terör örgütünü bitirme planı yapıyor' diye utanmadan, sıkılmadan suçladığınız kişidir. Bu yalanlarınızın, hedef göstermenizin, beş para etmezliğinizin hesabını sormazsam namerdim" dedi ve şöyle devam etti:

"İşine Geldiğinde Teröristle Mektup Arkadaşı Olanlar Bize Vatan Dersi Veremez"

"Herkes şunu çok iyi bilsin. Biz CHP'yiz ve ben CHP'nin Genel Başkanıyım. İşine geldiğinde terör örgütüyle iş tutanların, ölüleri kaldırıp anayasa değiştirenlerin, işine geldiğinde teröristlerle mektup arkadaşı olanların bize vatan, millet dersi vermeye asla ve asla yürekleri yetmez. Hadlerini bilecekler!" 

Sınır Namustur

İstiklal Caddesi saldırısını düzenleyen Kürtçü teröristin Suriye sınırını kaçak olarak geçtiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sınır bir devletin namusudur. Şimdi utanmadan ‘Bu terörist kaçak yollardan ülkemize girmiş’ diyorlar. Peki biz bunu astığımızda niye hakaret ediyordunuz? Sınırları yol geçen hanına kim döndürdü? Teröre de teröristlere de teröristlerin yollarını açanlara da lanet olsun. Elini kolunu sallayarak teröristler gelecek, İstanbul’a yerleşecek, çalışacak fabrikada, çalışmalar yapacak, bombayı patlatacak, insanlar hayatını kaybedecek ve birileri bunun hesabını vermeyecek. Olmaz. O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler? O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü?" diye sordu.