Kılıçdaroğlu: THK Kayyumunu Aradım, Ulaşamadım

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin THK ile ilgili politikasını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlarla birlikte gündeme gelen yangın söndürme uçakları meselesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

"Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu" yorumunda bulunan Kılıçdaroğlu, belediyelerin uçakalrı kiralaması yönünden iş modeli önerdiğini dile getirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil. Aradım kayyumu, ulaşamadım" dedi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında "Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim. Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil. Aradım kayyumu, ulaşamadım" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu yangın uçak thk türk hava kurumu ulaşamadım kayyum başkan aradım iş modeli belediyeler uçak kiralam öneri