Kılıçdaroğlu: Tıpış Tıpış Verecekler

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun yanıtlarından öne çıkanlar:

''Tıpış Tıpış Verecek''

Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinin Millet İttifakı'nın kazanması durumunda yönetimin devredilmesi tartışmasını İstanbul seçimlerini örnek göstererek, ''Halkın iradesi her şeyin üzerindedir. Bir kişi halkın iradesini yok sayıyorum deme lüksü yok. İstanbul seçimlerinde denemek istediler. YSK'daki çetelerle bunu halletmeye çalıştılar. Hukuka bakın, zekaya bakın. Tam bir rezalet. Hukuk tarihimizin en büyük rezaletlerinden. İkinci kez seçimi yaptıran yargıçların hiç birisi gerçek anlamda yargıç değildir. O yüzden onlara çete dedim. Dava açtılar, kazanacağım. Bir yargıç hukuku katledemez. İstanbul seçimlerinde görüldü. İstiyorlarsa bir daha seçim yaparız. Halkın iradesine herkes saygı göstermek zorundadır. Yönetimi vermemezlik edemez, tıpış tıpış verecek. Türkiye onun malı mı? Birinci turda bitecek. Çok iyi durumdayız, rahatlıkla...''  şeklinde yanıtladı.

''Allah Bunlara Akıl Fikir Versin''

AKP'nin halka yönelik söylemlerini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, ''En sonunda bunlar halkı darbeci yaptılar. Soğan üreticisini, emekliyi terörist yaptılar. Neredeyse 85 milyonu terörist yaptılar. Şimdi darbeci yaptılar. Seçim tarihini, YSK'yı, kuraları yapanlar bunlar. Beğenmedikleri zaman vatandaş darbe yaptı olacak. Allah bunlara akıl fikir versin, bunlar devleti yönetmiyorlar. Bunların devletle falan ilgisi yok. Bunlar beşli çetelerin, ailelerin, kendi çıkarlarını savunuyorlar. Bunların dünyalıkları da yurt dışında.''  ifadelerini kullandı.

''Sorunumuz Devleti Soyanlarla''

Son günlerde tekrar gündeme gelen yolsuzluk iddialarına ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu,''418 milyar dolar'' vurgusu yaparak, ''Sadece bir havalimanı. 1 milyar dolar. Bunlar bilinen olaylar, paraların nasıl gittiği belli. Yapılan ihaleler, alınan rüşveteler, vatandaşın soyulması, dolar endeksli ihale yapılması, 85 milyonun bir avuç kişiye çalışır hale getirmesi. Tüm bunları üst üste koyduğunuz zaman bizim uzman arkadaşlar 418 milyar dolarlık bir kaybı ortaya çıkardı. Her birisini dosyaladık, bir tarafta tutuyoruz. Devleti soyanlarla bizim sorunumuz var. ''  şeklinde konuştu.

''Teröre Kim Destek Verirse Allah Belasını Versin''

Teröre ilişkin gelen sorulara Kemal Kılıçdaroğlu, ''Terör bir insanlık suçudur. Kim destek verirse Allah belasını versin. Hangi çağda yaşıyoruz biz. Teröre karşı durmak insani bir görevdir, mücadele etmek hepimizin görevidir. İktidar muhalefet ayrım olmaz, hepimizin görevidir. ''  ifadeleri ile yanıtladı.

 

 

kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu millet ittifakı chp canlı yayın kılıçdaroğlu konuştu tıpış tıpış Verecekler tıpış tıpış verecekler