Kılıçdaroğlu: Torpille Gelenlerin Görevlerine Son Vereceğiz, Tıpış Tıpış Gideceksiniz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterisi düzenleyen öğrencilerin yargılanmasına ilişkin davada avukatların mahkeme salonuna alınmamasına tepki göstererek "Tam bir garabet yaşandı. Başarılı öğrencilerin yurt dışına gitmesi lazım. Yurt dışında bazı üniversitelerden bazıları bunları kabul etmiş, gidip orada okuyacaklar dönüp Türkiye'ye katkıda bulunacaklar. Yurt dışı yasakları devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi yönetimine sesleniyorum. Bütün yeni açtıkları fakültelerin tamamını iktidara geldiğimizde kapatacağız. Boğaziçi Üniversitesi gerçek anlamda Boğaziçi Üniversitesi olacak. Liyakatle gelmeyen, haksız hukuksuz şekilde belli makamlara gelenlerin görevlerine son vereceğiz. Eski yerlerinize tıpış tıpış gideceksiniz, burası Türkiye'nin göz bebeği: Boğaziçi Üniversitesi" ifadelerini kullandı.

Montrö'nün önemini vurgulayan amirallerin yargılandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu "Onlar dik ve onurlu görev yaptılar, emekliliklerinde de aynı duruşu sergiliyorlar. Hepsini yürekten kutluyoruz. Yıllardır içeride olan askeri öğrencilere de selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Az kaldı, merak etmeyin" dedi. Gösteri yapmanın, hak aramanın demokrasinin temel prensibi olduğunu belirterek Anayasa'nın 34. maddesini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Herkes, önceden izin almadan silahsız  ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Furkan Vakfı'nı sevin sevmeyin, onların da yürüyüş yapma hakkı vardır. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar" diye konuştu.

Erdoğan'ın sözleri üzerinden Cumhur İttifakı seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu "'Suriyelileri biz göndermeyeceğiz' diyor. Sevgili AK Partili, MHP'li kardeşim, senin de benim rahatsız olduğum kadar sen de rahatsızsın biliyorum. Kültürel dokumuzun değiştirildiğini, gettoların oluştuğunu, esnafa karşı haksız rekabetin olduğunu biliyorum, Suriyelilerin emeklerinin asgari ücretin yarısıyla sömürüldüğünü biliyorum. Ama biz onları özgür iradeleriyle Suriye'ye göndereceğiz dedik. 'Göndermeyeceğim' diyor, niçin? Ne demek, 'Vatandaşlık vereceğim' demek. Devleti tek başına yöneten bir kişi, Suriyelilerin iradesine güvenip koltuğunu koruyorsa bilin ki artık onun memlekete vereceği hiçbir şeyi yoktur" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hedef alan eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu'na "Köprüyü kullanmazsan denize atlayarak geçersin" demişti. Bahçeli'ye yanıt veren Kılıçdaroğlu "Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin" diye sordu.

chp grup toplantısı kemal kılıçdaroğlu torpille gelenlerin görevlerine son vereceğiz tıpış tıpış gideceksiniz boğaziçi