Kılıçdaroğlu: Tüm Başkanlarımızın Telefonları Dinleniyor

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li tüm belediye başkanlarının telefonlarının dinlendiğini iddia etti.

Gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı müfettişleri görevlendirmiş. Geç kaldın kardeşim. Daha önce gönderseydin bari. Sadece o değil ki... Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar" dedi.

"Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Baksınlar. Eğer terör örgütüyle iltisaklı varsa ilgili kamu kuruluşu devlet geleneğinde uyarılır. İktidarda kalmak için söylemeyecekleri yalan, atmayacakları iftira yok" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesine kayyum atanması ihtimaline ilişkin ise "Bunu yaptıkları takdirde… Umarım yapmazlar. Türkiye’nin kimseyi rezil etmeye hakkı yoktur. Kör gözüm parmağına, olur mu böyle şey? Öyle bir rapor verecek müfettiş olduğunu sanmıyorum. Biz her şeyi açıyoruz önlerine, istediklerine baksınlar" dedi.

İçişleri Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yüzlerce terörle iltisaklı personel istihdam edildiği iddiasıyla teftiş başlatıldığını açıklamış, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İçişleri Bakanlığında oturan zat 12 Aralık günü TBMM'de konuştu ve İBB'de 557 terörist olduğunu iddia etti. Ondan bir gün önce yaptığı konuşmada da Türkiye'de toplam terörist sayısının 160 olduğunu söylemişti. Her verisi yanlış olan bakana şunu hatırlatmak isterim: 12 Aralık'ta bu konuşmayı yapmıştı. Dün akşam itibarıyla üstünden tam 2 hafta geçti. Bu 15 gün boyunca İçişleri Bakanlığı ne yaptı?" dedi.

CHP'li Belediye Başkanlarından İçişleri Bakanlığına Cevap


İBB'de terörist arayan hükümete zor bir soru yönelten Ahmet Zeki Üçok ise "Genelkurmay Başkanlığı döneminde TSK'ya 25 bine yakın FETÖ'cü sızan, 152 Fetullahçı generalin terfi kararına imza atan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tek bir soruşturma geçirdi mi?" ifadelerini kullandı. 

Döneminde TSK'ya 25 Bine Yakın FETÖ'cü Sızan Hulusi Akar Tek Bir Soruşturma Geçirdi mi?

kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu mansur yavaş telefonları dinleniyor