Kılıçdaroğlu Türk Yolu Projesini Açıkladı: 5500 Kilometrelik İpek Yolu Otobanı Açılacak

TAKİP ET

Bugün 23.00'te en görkemli projesini açıklayacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoyla Türk Yolu projesini ilk kez paylaştı.

Bugün 23.00’te en görkemli projelerini açıklayacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoyla Türk Yolu projesini ilk kez paylaştı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesaplarında yayınladığı beş dakikalık video ile Türkiye'den ve diğer Türk dünyası ülkelerinden geçecek otoban ve demir yolu projesini açıkladı.

'Türk Devleti'nin menfaatleri neredeyse orada olurum'

Batı'cı olmakla suçlandıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, asıl bu projenin Batı'nın hoşuna gitmeyeceğini ancak Batı ya da Çin ne der diye bakmaksızın projenin hayata geçirileceğini vurguladı. "Türk Devleti'nin menfaatleri neredeyse orada olurum." dedi.

Tarihi İpek Yolu'nun modern bir versiyonu olarak kurgulanan ticaret yolu, gelişmiş otoban ve demir yolu sistemlerinden meydana gelerek Türk dünyasını birleştirecek.

Projenin yaklaşık 5500 kilometrelik bir mesafe katetmesi öngörülüyor.

Ayrıca, Çin'in projenin paydaşlarından olması için ön koşul olarak Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yaptığı zulme son vermesi öne sürülecek.

kemal kılıçdaroğlu çin türk yolu ipek yolu Doğu Türkistan uygur türkleri