Kılıçdaroğlu: Ülkemizin Ulusal Çıkarlarından Milim Taviz Verilmeyecek

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın 13. cumhurbaşkanı adayı olarak seçim sürecini ve seçimleri kazanması halinde izleyeceği politikaları HaberTürk yazarı Bülent Aydemir'e anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın 13. cumhurbaşkanı adayı olarak seçim sürecini ve seçimleri kazanması halinde izleyeceği politikaları HaberTürk yazarı Bülent Aydemir'e anlattı. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçildiğinde Çankaya Köşkü'ne çıkacağını ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ne olacağı konusunda zamanı geldiğinde düşüneceklerini belirtti.

Dış politika vizyonu konusunda geri adım atılmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ülkenin ulusal çıkarlarından taviz verilmeyeceğini ifade etti. Doğu Akdeniz hidrokarbon yatakları, Suriye, Kıbrıs, Ege, Karadeniz ve Kafkaslar gibi başlıklar için Kılıçdaroğlu, "Bu meselelerde ülkemizin ulusal çıkarlarından milim taviz verilmeyecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, savunma sanayiinde de dış politikadaki gibi adımlar atılacağını, daha büyük milli üretimlere ve projelere imza atılacağını belirtti. İktidar tarafından kullanılan "Savunma sanayi projelerinden, yerli ve milli üretimlerden vazgeçilecek. İHA, SİHA projeleri durdurulacak" eleştirisi için de cevap veren Kılıçdaroğlu, bu eleştirinin doğru olmadığını ve kendilerinin savunma sanayisine önem verdiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun politikalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise birleştirici dil kullanacağı yönünde oldu. Aydemir'in aktardığına göre, Kılıçdaroğlu Türkiye'yi kucaklayacak, bütün kesimleri mümkün olan en yüksek seviyede birleştirecek ve kampanyasında da ayrıştırıcı değil, birleştirici bir dil kullanacak.

kemal kılıçdaroğlu çankaya köşkü cumhurbaşkanlığı sarayı ulusal çıkar savunma sanayii