Kılıçdaroğlu ve ABD'li Danışmanı Jeremy Rifkin Bir Ay Önce Tanışmış

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu'nun ABD'li danışmanıyla bir ay önce tanıştığı öğrenildi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Jeremy Rifkin'in nasıl tanıştığını yazdı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta düzenlenecek etkinlikte CHP'nin ekonomi kadrosunu açıklayacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun danışmanları arasında yer alan ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman olarak bilinen Jeremy Rifkin'in de olduğu ortaya çıktı. Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin ‘fikir babası’ olarak kabul edilen Rifkin, daha önce Almanya’nın eski başbakanı Angela Merkel’in 3’üncü Endüstri Devrimi politikası sırasındaki danışmanıydı. Rifkin'in danışmanlık yaptığı ülkeler arasında soykırımcı Çin de var.

Kılıçdaroğlu'nun ABD'li Danışmanı Et Yememize Karşı

Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugün kaleme aldığı yazısında Kılıçdaroğlu ve Rifkin'in bir ay önce tanıştığını yazdı. Saymaz şu ifadeleri kullandı: 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta ilan edeceği ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ açıklaması öncesi İstanbul’da kamp kurdu.

"Dün Prof. Özgür Demirtaş’la baş başa yemek yiyen Kılıçdaroğlu, hazırlıklarını sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığa getirdiği ABD’li Jeremy Rifkin ile nasıl tanıştığı dünden beri merak ediliyor.

CHP lideri vizyonunu oluştururken, kurmaylarından ‘Endüstri 4:0’ alanında ülkelerin hangi hamleleri izlediklerini araştırmalarını istedi.

Kurmayları, Almanya’da Şansölye Merkel’e en önemli katkıyı Jeremy Rifkin’in yaptığını saptadı. Yaklaşık bir ay önce Kılıçdaroğlu ve Rifkin, telekonferans yöntemiyle görüştü. Riskin, görüşmede başdanışmanlık teklifini kabul etti.

Ancak Kılıçdaroğlu ve Rifkin, bugüne kadar yan yana gelme imkanı bulamadı.

3 Aralık’taki vizyon toplantısında Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke salonda konuşma yapacak. Ancak Rifkin ile Prof. Daron Acemoğlu, Prof. Hakan Kara, Prof. Refet Gürkaynak ve Prof. Ufuk Akçiğit telekonferansla salona bağlanacak.

Jeremy Rifkin dışındakilerin ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ grubunun üyesi olmadığı ve yalnızca bu toplantıya katıldıkları belirtiliyor. Ancak gelecekte düşüncelerinden yararlanılacağı ifade ediliyor."

kılıçdaroğlu jeremy rifkin chpli ekonomi