Kılıçdaroğlu ve Akşener Arasında 'Gürsel Tekin' Görüşmesi

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir televizyon programında HDP'ye bakanlık verilebileceğini söylemesi İYİ Parti'de rahatsızlık yaratmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in açıklamaları nedeniyle bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Saymaz, "CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener, bugün sürpriz bir telefon görüşmesi yaptı. İki lider Gürsel Tekin’in açıklamalarıyla başlayan krize el koydu. İki lider görüşmede, ittifakta sorun olmaksızın yola devam edeceklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

CHP'li Gürsel Tekin: İktidar Olursak HDP'ye Bakanlık Verilebilir

Akşener: Bizi HDP İle Terbiye Etmeye Çalışıyorlar

İYİ Partililer CHP'li Gürsel Tekin'i Topa Tuttu: Salim Ensarioğlu'nun Sözleri Yeniden Gündeme Geldi

Saymaz Özür Diledi

Twitter'dan açıklama yapan Saymaz, görüşmenin Kılıçdaroğlu ve Akşener'in danışmanları tarafından yalanlandığını belirterek özür diledi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun 'Gürsel Tekin' Görüşmesi Yalanlandı

Gürsel Tekin'in Açıklamaları

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in"İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği yanıt tartışma yaratmıştı.

Tekin şu ifadeleri kullanmıştı:

"HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir."

akşener iyi parti gürsel tekinin iddiaları hdp hdpye bakanlık verilebilir kılıçdaroğlu