Kılıçdaroğlu ve Akşener'in Ortak Cumhurbaşkanı Adayı Planı

TAKİP ET

Gazeteci Barış Pehlivan, Millet İttifakı'nın seçim stratejisine ilişkin bir yazı yayımladı.

Bugün "Kılıçdaroğlu’nun ve Akşener’in ortak planı" başlığıyla yayımlanan yazısında Barış Pehlivan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın görevlerini bir dönem daha sürdürmesini istediğini belirttiği açıklamasını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının iki başkanın olası Cumhurbaşkanlığı adaylığının önünü kesmek ya da olası adaylıkları öncesinde isimlerini yıpranmaktan korumak, hatta kendinin aday olmayı düşünmesi gibi ihtimallerle yorumlandığını belirten Pehlivan, bütün bu ihtimallerin mümkün olduğunu belirterek CHP ve İYİ Parti kulislerinde "yüksek sesle" konuşulanları sıraladı.

"Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması Millet İttifakı’nın diğer ortağı Meral Akşener’le birlikte planlandı. Yani, iki liderin ortak stratejisinin parçası ve üzerine düşünülüp söylenmiş bir sözdü" diyen Pehlivan, "Hatırlayın, sık sık “İmamoğlu mu, Yavaş mı aday olacak” tartışmaları yapılıyordu. Dikkat edilecek olursa, şimdi “Kılıçdaroğlu mu Akşener mi aday olacak” sorusu konuşuluyor. Bu nedenle her iki partiden görüştüğüm isimler, genel başkanların stratejisinin işe yaradığını söylüyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in Ortak Cumhurbaşkanı Adayı Planı