Kılıçdaroğlu ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları THK Kayyum Heyeti Başkanı İle Görüştü

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı ile görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul, Eskişehir, Mersin, Adana, Tekirdağ ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ile görüştü. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Hava Kurumu'nun (THK) yangın uçaklarının aktif hale getirilmesi konusunda 11 belediyenin göreve hazır olduğunu bildirmesi sorulunca "Şu anda gözbebeğimiz THK, her çocuğun zihninde vardır bu ülkede. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca en etkin, en saygın kurumlarımızın başındadır. Düştüğü durum hepimizi üzmektedir.

Yani THK demek, Kızılay demek hepimizin göğsünü kabartan kurumlar olmalı. Bu yönde atılan bu yanlış adımlarla geldiği bu noktada biz etkin olmak istiyoruz ve 11 büyükşehir belediye başkanımızla dün aldığımız karar gereği; mevcut uçaklarınızın tadilatı, tamiratı, bakımı, onarımı, hatta filonun genişletilmesi ve hatta bu filodan hizmet alma noktasında belediyelerimizin talebi olduğunu ilettik.

Resmi başvurumuzu da bugün hazırlayıp sunuyoruz, 11 büyükşehir belediyesinin imzasıyla görüşmeleri başlatmak adına bugünden süreci başlatıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları THK Kayyum Heyeti Başkanı İle Görüştü