Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın Anlaştığı 7 Madde

TAKİP ET

İsmail Saymaz, SÖZCÜ TV'de katıldığı programda Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'ın üzerinde anlaştığı 7 maddeyi açıkladı.

İsmail Saymaz, SÖZCÜ TV'de katıldığı  Basın Kulübü programında CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde destek için anlaştığını duyurdu.

Saymaz, Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın görüştüğü 7 maddelik mutabakat metninde anlaşma sağladığını belirtti ve bu 7 maddeyi açıkladı.

Saymaz'ın açıkladığı ve mutabakat metninde yer alan 7 madde:

1. Anayasanın ilk 4. maddesi değişmeyecek
2. Anayasanın 66. maddesi aynen korunacak
3. 1924 Anayasasına bağlı kalınacak
4. Sığınmacılar 1 yıl içerisinde gönderilecek
5. Terörle etkin mücadele yapılacak
6. Yolsuzlukla etkin mücadele yapılacak
7. Kamudaki atamalarda liyakat esasına göre hareket edilecek

Özdağ, Yarın Ortak Basın Toplantısı Yapacaklarını Duyurmuştu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda “Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde bir araya gelerek, mutabakat metni üzerinde çalıştık. Yarın saat 11.00'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde düzenleyeceğimiz ortak basın toplantısında detayları Büyük Türk Milleti ile paylaşacağız”  ifadelerini kullanarak, ikilinin yarın (24 Mayıs) saat 11.00'da ortak basın toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu.

 

chp zafer partisi kemal kılıçdaroğlu ümit özdağ 28 mayıs 7 madde anayasa mutabakat mutabakat metni cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur