Kılıçdaroğlu Veyis Ateş'in SBK'dan İstediği Parayla İlgili: Ankara'da Kimin İçin İstendi Bu Para?

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'dan istediği 10 milyon avroyu kim için istediğini sordu.

Sedat Peker, Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'ı tehdit ettiğini ve Süleyman Soylu ile arasını düzeltmek için para talep ettiğini iddia etmişti. Bunun yanı sıra Peker, Veyis Ateş'e Soylu tarafından koruma polisi ve özel araç tahsis edildiğini öne sürmüştü. Sonrasında ise Fatih Altaylı, "yıllık izinde olduğu ileri sürülerek" ekrandan çekilen Veyis Ateş'in HaberTürk'ten kovulduğunu duyurmuştu. Akabinde ise gazeteci Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz ile yaptığı görüşmeyi HaberTürk'teki köşesine taşımış ve Korkmaz'ın Veyis Ateş'in kendisini tehdit ettiğini ve para istediğini yazmıştı.

Veyis Ateş hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Her şeyin borsasını kurduklarını duyuyorduk. Fetö borsası ile ne kadar kodaman Fetöcü varsa serbest bıraktılar, 15 Temmuz Şehitlerini sattılar. Şimdi de bir gazetecinin bir iş adamından 10 milyon Euro istediğine şahit oluyoruz. Niçin? Hukuki kovuşturmayı önlemek için. Ankara’daki siyasi bir yapı için istiyor bu parayı, çözeriz diyor. Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin. Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal. Lağım... Sevgili Halkım bunları önlemek için 4 yıl önce Adalet Yürüyüşü’ne çıkmıştım. Bu borsacılar şehit kanlarını satmasınlar diye, birileri milyonlarca Euro götürürken halkımız aç kalmasın diye" dedi.
 

Kılıçdaroğlu Veyis Ateş'in SBK'dan İstediği Parayla İlgili Ankara'da Kimin İçin İstendi Bu Para