Kılıçdaroğlu Yasa Dışı Göçmen Sorununa Değindi: Kendi Ülkemizde Huzur İçinde Yaşamak İstiyoruz, Çok İstiyorsa Alsın Tamamını Sarayına

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afganistan'dan gelen yasa dışı göçmenlere ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Muğla'da orman yangınlarından zarar gören alanları inceledikten sonra CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanıyla toplantı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Afganistan'da hepimizi kaygılandıran gelişmeler oluyor. En son patlayan bombalar pek çok insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Dünyada terörden en çok acıyı gören hisseden ve yaşayan bir ülkeyiz. Dolayısıyla bizim askerlerimizin Afganistan'dan Türkiye'ye dönmeleri konusunda alınan kararı, evlatlarımızın aileleri ile birlikte büyük bir sevinçle karşıladık. Hiçbir evladımızın burnu kanamasın. Ayağına, tırnağına taş bile değmesini istemeyiz. Bir an önce askerlerimizin evlerine Türkiye'deki kışlalarına, ailelerinin yanlarına dönmelerini arzu ederiz.

Türkiye'ye gelen Afganlar var. Bunların da kendi ülkelerine gönderilmeleri konusunda hükümetin karar almasını istiyoruz. Bu konuda atılan ciddi bir adım olmadığını da biliyoruz.

Resmi rakamları Sayın Erdoğan açıkladı. İyi de bu insanlar nasıl geldi? Gayriresmi rakamları da açıkladı. Peki bu insanlar nasıl geldi? Acı olan ne biliyor musunuz? Acı olan sınırlarımızın yol geçen hanına döndüğünü bizzat Erdoğan'ın açıklaması. 'Gayriresmi şu kadar kişi geldi.' Ne demek ya? Hani kuş uçsa görüyorduk? İtiraf ettiği için çok memnunum. Gayriresmi rakamları da 'Şu kadardır' diye ifade etmekte doğru değil. Hem gayriresmi diyorsunuz hem rakam veriyorsunuz. İyi de bu rakamları nereden buluyorsunuz? Kim veriyor bu rakamları size. Ya daha fazlaysa ne olacak?

Kendi Ülkemizde Huzur İçinde Yaşamak İstiyoruz

İşin özeti, kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. 2 bin 500 kilometrelik yolu katedip, kendi ülkesinden Türkiye'ye gelen bir düzeni, bir anlayışı, bir göçü, bir sığınmacı olayını kabul etmiyoruz. Eğer çok istiyorsa tamamını sarayına alsın. Saray nasıl olsa çok geniş. Bahçesi de geniş. Sığınmacıların tamamını oraya alsın. Afgan sığınmacıları. Çıkabilecek sorunlar konusunda endişeliyiz. Çıkabilecek olan olaylar konusunda endişeliyiz. Umarım bu endişemizi, ülkeyi yöneten siyasi otorite inşallah anlar. Ülkemize terörün olmamasını, Türkiye'nin terörden büyük acılar çektiğini ve bundan arınması gerektiğini ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Yasa Dışı Göçmen Sorununa Değindi Kendi Ülkemizde Huzur İçinde Yaşamak İstiyoruz Çok İstiyorsa Alsın Tamamını Sarayına