Kılıçdaroğlu Yaşar Güler'e: Genelkurmay ve Diyanet Siyasete Karışmamalı

TAKİP ET

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın başlattığı ordu tartışması ile alakalı açıklama yapan Orgeneral Yaşar Güler'e Kemal Kılıçdaroğlu 'siyasete karışma' mesajıyla cevap verdi.

Habertürk TV'de katıldığı televizyon programında, Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış” şeklinde konuşmuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de konuyla alakalı "Türk Silahlı Kuvvetleri, karada, denizde ve havada kendisine verilen her görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde canı pahasına başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bir milletvekilinin Silahlı Kuvvetlerimiz için 'satılmıştır' gibi bir ifadeyi kullanması hiç hoş olmamıştır, çok yanlıştır. İnanıyorum ki hukuk da bunun gereğini yerine getirecektir. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklama yapmıştı.

Konuyla ilgili bugün Kayseri'de düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu ise "Değeri 20 milyar dolar Tank Palet fabrikasının. Fabrika ordunun. 20 milyar dolarlık ordunun Tank Palet fabrikası Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi bilen var mı? 0 dolar. 1 dolar dahi almadılar. Ordunun hakkını hukukunu kim savunacak? Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? İki kurumun siyasete bulaşmaması lazım: Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı" dedi.

yaşar güler kemal kılıçdaroğlundan siyasete karışma mesajı orgeneral yaşar güler tsk habertürk ordu satıldı polemiği Kılıçdaroğlu: Genelkurmay ve Diyanet İşleri Siyasete Karışmamalı tank ve palet fabrikası mersin mill