Kılıçdaroğlu: Yeni Partilerin Seçime Girmesini Engellemeye Çalışıyorlar

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar tarafından yeni partilerin seçime girmesinin önüne geçilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar tarafından yeni partilerin seçime girmesinin önüne geçilmeye çalışıldığını ileri sürdü ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğu ile aralarında ortak paydalar olduğunu ifade etti.

Bir YouTube kanalında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Depremi, ABD seçimleri, Fransa'ya yönelik boykot kararı, erken seçim çağrısı, Millet İttifakı ve ekonomiye yönelik konularda konuştu.

"Millet İttifakı'nı dağıtmak için Saray ve çevresi, bürokrasinin bazı unsurlarını kullanarak operasyon yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılarak dağıtılmaya çalışıldığını, ittifakın dağıtılması için CHP üzerinden de oyunlar oynanmaya çalışıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Belli kişileri finanse ederek ‘Ayrı bir parti kurdurtabilir miyiz?’ diye bir çaba var. Belli kişilere teklif götürdüklerini biliyorum" dedi. 

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ortak paydaları olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Yürütme organı yasama organı hesap vermeli bunu yaptığınız andan itibaren işler yoluna girer. Sistem kendi içerisinde bir tutarlılığa kavuşmuş olur. Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu ile ortak paydalarımız var. Pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi, devlette şeffaflık, yargı bağımsızlığı gibi. İki parti kuruluş aşamasında markada değeri olarak ortaya çıkmaları lazım. Belli bir zaman diliminde bunlar da gerçekleşir"  ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu yeni partilerin seçime girmesinin engellenmeye çalışıldığını şöyle ifade etti:

"Zaman ne gösterir onu da göreceğiz. Şunu da biliyoruz. Seçim kanunu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Millet İttifakı daha çok oy alsa da iktidarı nasıl koruruz kaygısı ile bir çalışma içerisinde olunduğunu biliyoruz. Yeni partilerin seçime girmesinin nasıl engelleyebilir ile ilgili çalışmalar yapıldığını da biliyoruz.  Ben halka rağmen nasıl burada kalırım arayışı. Biz bunu da aşacağız. Bu konuda bir şüphem yok."

İzmir'de Afetzedelere Destek

Klıçdaroülu, geçtiğimiz günlerde 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yaralarını sarmaya devam eden İzmir halkına verilen desteğe de açıkladı. Kılıçdaroğlu, "İzmir depreminde 172 hane çöktü. 356 hane de oturulamayacak durumda. 528 hanenin evlerine yerleşme imkânı yok. İzmir Belediyemize söyledim, bu hanelerin her birine tek tek konut bulunacak. Bir yıl boyunca kiraları belediye tarafından karşılanacak. Eşya desteği de verilecek" ifadelerini kullandı.

 

 

kemal kılıçdaroğlu ahmet davutoğlu chp ali babacan izmir deprem