Kılıçdaroğlu: Yer Altı Dünyasının Bildirisiyle Cumhur İttifakı'na Destek Veriliyor

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in videolarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarını değerlendirdi. Uyuşturucu kaçakçılığının siyasi destek almadan yapılamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Mafya liderleri bildiri yayımlıyorlar, o bildiride Cumhur İttifakı’na desteğiz diyorlar. Millet İttifakı’nı da eleştiriyorlar. Yer altı dünyasının bildirisiyle Cumhur İttifakı’na destek veriliyor. Hırsızlık da aleni yapılıyor artık. Eğer bir ülkede soygun ve uyuşturucu kaçakçılığı aleni olarak yapılıyorsa arkasına siyasi destek almadan olmaz. Türkiye hiç böyle bir duruma düştü mü?'

Mafyanın talimat verdiği bir siyasi iktidar. Hukuk devletinden uzaklaşırsanız ne olur? 29 Ağustos 2018’de Parti Meclisi toplantısında şu cümleyi kullandım: Devleti demokratikleştirmezseniz devlet organize suç örgütü haline dönüşür'' ifadelerini kullandı. 

Süleyman Soylu Bu İsmi Açıklamak Zorunda 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 'Sedat Peker'den 10 bin dolar alıyor' şeklinde bahsettiği kişinin açıklanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir siyasetçiyi ayda 10 bin dolarla keklemişler diyor. Kim diyor? İçişleri Bakanı. Araştıralım dedik. Buna da 'Hayır' dediler. Kim her ay 10 bin dolar rüşvet alıyorsa Meclis Başkanı onu ortaya çıkarmak zorundadır. Süleyman Soylu bu ismi açıklamak zorundadır. Savcı çağırırsa söyleyecekmiş, hangi savcı kardeşim? Kör sağır dilsiz olmuşlar talimat bekliyorlar.

Bütün dünya bizimle dalga geçiyor. Bunlarda vallahi billahi Allah korkusu yok. Para için yapmayacakları ve satmayacakları hiçbir şeyleri yoktur. Türkiye’yi uyuşturucu cennetine döndürdüler'' dedi.

Mafyadan İzin Alıyorlar 

Kılıçdaroğlu, iktidarın konuşmak için yer altı dünyasına hakim isimlerden izin beklediğini aktararak, ''Saray’da Bizans entrikaları var. Tam bir rezalet. Mafya, yer altı örgütleri oturup çarşaf çarşaf açıklamalar yapıyor. Herkes dikkatle dinliyor, çünkü devlet saydam olmadığı için. Memleket yangın yeri. Saray’a göre her şey güllük gülistanlık. Ağzını açıp tek laf etmiyor. Mafyadan izin alacak. Konuşursam benim sırlarım da ortaya çıkar mı diye korkuyor'' şeklinde konuştu.

chp grup toplantısı kemal kılıçdaroğlu sedat peker süleyman soylu mafya