Kılıçdaroğlu: 'Yolsuzluk Yaptı, Biz Bununla Helalleşelim', Yok Öyle Bir Şey

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da "Güç Sende, Senin Elinde" Gençlik Çalışması Lansmanı'nda konuştu.

CHP'nin uzun yıllar sonra ilk kez toplumun tüm sorunlarına eğildiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, gençler için verdiği 6 vaadi hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, "Helalleşmeden söz ettim. Helalleşme nedir? Gücü elinde tutanın kendi vatandaşlarına yaptığı hazırlıktır. Eğer insanlar haksız yere idam edildiyse devletin o insanlarla helalleşmesi lazım. Eğer insanlar haksız, hukuksuz olarak gözaltına alınıp işkenceden geçirilip aylarca yıllarca tutuklu tutulduysa devletin onlarla helalleşmesi lazım. Yoksa helalleşme şu anlama gelmiyor: 'Yolsuzluk yaptı, biz bununla helalleşelim' yok öyle bir şey. Devleti soyanlar hesap verecek" açıklamasını yaptı.

"Yüzyıl içinde bu ülkede başbakanlar, bakanlar, fidan gibi gençler asıldı. Bu yüzyılda artık cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Bunu yapacak olanlar gençler. Sizler değiştireceksiniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Birileri sizin gücünüzden korkuyor. Korktuğu için şunu söylüyor: ‘Giderlerse gitsinler.’ Ama sizin şunu söylemeniz gerekiyor: ‘Hayır; biz gitmeyeceğiz, seni göndereceğiz’ demeniz gerekiyor" diye konuştu.

Ekonomi konusunda sorumlu muhalefet yaptıklarını ve önceden uyarıda bulunduklarını, çözüm önerilerini anlattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Ama onlar yapmadılar. 'Hayır, siz bilmiyorsunuz' dediler. Geldiğimiz tabloda Türkiye'nin tüm sorunlarını bildiğimizi ve çözümler ürettiğimizi de artık tüm dünya biliyor" ifadelerini kullandı.

Eleştiriden korkulmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Siz alanda çalışırken CHP'ye ilişkin eleştiriler de gelecektir. Hemen itiraz etmeyin. Bizim katılmayacağımız bir şey olsa da 'haklısın' demeniz lazım. Eksiğimiz var mı? Evet var. Vatandaş bizi eleştiriyorsa ve bizim inanmadığımız bir eleştiri geliyorsa kabahat bizde. Biz ona kendimizi anlatmadık" dedi.

kemal kılıçdaroğlu chp yolsuzluk yaptı biz bununla helalleşelim yok öyle bir şey