Kılıçdaroğlu'na Linç Girişimi Davası Başladı

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'taki bir şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimiyle ilgili dava başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin Çubuk'ta katıldığı şehit Piyade Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunulmuştu. Bu olayla ilgili dava Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı.

Çok Zaman Geçti Unuttum

Davada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, CHP çalışanı Barış Bozkurt, CHP’li Kenan Nuhut ve Cahit Yetişir ile tüzel kişilik olarak CHP müşteki sıfatıyla yer alıyor. Davada 6’sı kadın 36 sanık 1 yıl 8 ay 15 gün ile 28 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Aynı zamanda duruşmaya CHP yöneticileri de katılım gösteriyor.

 Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün, hakimin "olay nasıl oldu" sorusu üzerine “Unuttum, çok zaman geçti” yanıtını verdi. Sarıgün, savunmasında hakkındaki iddiaları reddederek, emniyette verdiği ifadesinin geçerli olduğunu belirtti. Sarıgün ifadesinde yer alan "Olaydan dolayı pişmanım, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diliyorum” sözlerini tekrarladı 

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Sarıgün’ün suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptığını kaydederek, Sarıgün’ün adam öldürmeye teşebbüsten yargılanması gerektiğini belirtti. Şehidin ölümünden sorumlu olarak Kılıçdaroğlu’nu gösterilmesinin ise ‘iftira’ suçu olduğunu söyleyen Çelik, Sarıgün’ün olay günü attığı sloganların da suç işlemeye tahrik olduğunu vurguladı ve ek savunma alınmasını istedi. 

Sarıgün’ün avukatı yumruğun taksirle atıldığını ileri sürdü ve hakaret suçunu ise reddetti.

 

kılıçdaroğlu linç dava başladı sanık görülüyor chp