Kılıçdaroğlu'na Linç Girişimi Davası Ekim Ayına Ertelendi

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta katıldığı bir şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimi davası 7 Ekim'e ertelendi.

Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen CHP liderine yönelik linç girişimi davasının 3. duruşmasında Kılıçdaroğlu'na saldıran sanıklar o esnada akıllarının başlarında olmadığı ya da cezai ehliyetlerinin olmadığını öne sürdü.

Linç girişimi esnasında Kılıçdaroğlu için "Kesin lan önünü" diye bağırdığı belirtilen Osman Kılıç kendini "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik böyle bir ifade kullanmadım. O aralar ben de kendimde değildim, sözüm atılmıştı" ifadeleriyle savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Yasin Çakıröz ise kendisini "kalabalığın içinden çıkmaya çalışırken yanlışlıkla oldu" gibi sözlerle müdafaa etti. 

"Bu olayın planlı, projeli ve öldürmeye yönelik bir linç girişimi olduğunu düşünüyorum" diyen CHP liderinin koruma polisi Ali Sancar ise, "Öncü ekibi olarak olay yerine geldim. Ekip arkadaşlarım vardı yanımda. Genel Başkanın katılacağı nokta, oradaki faaliyetler. Cenazenin  kaldırılacağı, şehidimize ne şekilde protokol uygulanacağıyla ilgili keşif yaptık. O ana kadar olumsuzluk yoktu. Koruma müdürümüze olumsuzluk olmadığını bildirdik. Önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ardından Sayın Genel Başkan geldi. Genel Başkan aracından indiği andan itibaren yuhalama selleri başladı. Yuh sesleri ve ‘PKK buradan defol’ sloganı atıldı. Cenaze namazı tam anlamıyla kılınmaları. Protokolde devlet büyüklerinden kimse top aracının arkasında yoktu. Arındırılmış alana bariyerlerin üzerinden atlayarak girdiler.

Diğer devlet büyüklerini biz göremedik, vatandaşların yuhalamasını ve tekbir seslerini duyduk. Vatandaşlar taş atmaya başladı, Genel Başkanın etrafında etten duvar ördük... Genel Başkanı karşıdaki eve doğru götürmeye başladık. Karşımızdaki genç grubun bizi engelleye çalıştığını gördüm. Açmış olduğumuz delikten Genel Başkanı çıkardık.

Bu esnada atılan taşlar ve yumruklar nedeniyle ben yaralandım. Genel Başkanımıza atılan yumruğu gördüm, kim olduğunu göremedim. Akşam haberlerden kim olduğunu anladım. Bu arada 50-55 yaşlarındaki bir kadın elindeki seccade ile bana vurdu. Polis olduğumuzu söyledim, kadın daha sonra uzaklaştırıldı... Adını daha sonradan öğrendiğim Rahim Doruk isimli şahsın evine ulaştık. Dışarıdan tiz bir bayan sesinden ‘Yakın o evi’ diye bir ses duydum. ‘PKK dışarı’ diye bağırıyorlardı...” ifadeleriyle olay anını anlattı.

CHP'nin avukatı Celal Çelik'in "AKP'li bir siyasiyle ilgili böyle bir olay olursa nasıl davranılacaksa o şekilde değerlendirme yapın" dediği duruşma, mahkemenin ara kararıyla 7 Ekim 2021 tarihine ertelenirken duruşmaya katılmayan 4 sanığın zorla getirilmesine karar verildi.

Kılıçdaroğlu'na Linç Girişimi Davası Ekim Ayına Ertelendi