Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül Yorumu "İttifakı Yok Sayıp Aday Belirlemeyiz"

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhalefetin ortak adayının Abdullah Gül olacağı yönündeki iddialara ilişkin "Abdullah Gül'ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun programda olası bir seçimde muhalefetin ortak adayının 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olacağı yönündeki iddalara ilişkin bir soruya verdiği yanıt dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, Gül ismini tartışmaya açan özellikle iktidara yakın isimlere daha önce de yönelttiği soruları yineleyerek "Abdullah Gül'ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz" diye konuştu.

"Bu tartışmaların yapay olduğu yorumunda bulunan CHP lideri, Cumhur İttifakı bileşenlerinin erken seçim ihtimalini reddettiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

Seçimler 2023'te. Seçimler bu tarihte olacaksa cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmasına gerek var mı? Hükûmetin dayatmasıyla yönlendirmesiyle yapılan bu tartışmalar yapay tartışmalardır.

Şu aşamada Cumhurbaşkanlığı adayları tartışılacak bir konu değil. Abdullah Gül'ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz? Bu tartışılacak bir şey değil. Seçim 6 ay sonra olacaksa tartışalım. Ama hem Erdoğan hem Bahçeli seçimlerin 2023'te yapılacağını söylüyor. Bekleyeceğiz. Beklerken neleri nasıl yapacağımızı tartışmalıyız. Kişiler bazında tartışma doğru değildir. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz.

Tek başına hareket etme lüksümüz yok. Bir ittifak kurduysak bir parçasıyız., o ittifakla hareket etmek durumundayız. Çünkü rejim değişti. Bizim de demokrasiyi bu eksene oturmamız gerekiyor."

Muharrem İnce Yorumu: Parti İçinde Asla Kavga İstemiyorum

CHP lideri Kılıçdaroğlu, adı yeni bir parti kuracağı yönünde iddialara karışan CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, İnce'nin başlatacağını duyurduğu "Memleket Hareketi"ne dair "Daha başlamadı bilmiyoruz tabi. Bizim partimizin bir üyesidir. Gayet güzel, bir itirazım yok. Türkiye'nin sorunlarını nasıl aşacağını anlatabilir, anlatabilir yani. Şunu herkesin bilmesi lazım. Eğer bu ülkede demokrasinin kırıntısı kaldıysa o kırıntıyı ayakta tutan parti biziz. Bizim partimizin içinde demokrasi var. Eksiğimiz olabilir ama bir arkadaşımızın çıkması ve ben memleket hareketi başlatacağım demesi normal. Bizim milletvekillerimiz de gidiyor zaten. Eskiden milletvekilleri birer ikişer kişi gidiyordu illere şimdi daha fazla insan gönderiyoruz. Kişilerin bu süreçte hiçbir önemi yok, önemli olan ilkeler" yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, İnce'nin ihraç edileceği noktasındaki tartışmalara da son noktayı koyarak "Öyle bir durum söz konusu değil. Olur mu yani şimdi? Biri dilekçe verdi hemen ihraç edelim. Olmaz. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Kavga edip partiye zarar veriyorsa o kişiyi partiden ayıracağım. Dönem kavga dönemi değildir. Parti için çalışan varsa başımın üstünde yeri var" çıkışında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu chp ntv muharrem ince abdullah gül millet ittifakı