Kılıçdaroğlu'ndan Erken Seçim Mesajı: Milletin Oyuna Başvurmaktan Korkmamak Lazım

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin açıklamalarında da hükumete erken seçim mesajı vererek "Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in ilanının 97. yıl dönümünde Ankara, Ulus'taki Birinci Meclis Binası'nı ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri, "Cumhuriyet'in ilanı bizim en büyük devrimimizdir" sözleriyle 29 Ekim'in önemine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarında erken seçim mesajı olarak da değerlendirilen şu ifadelere yer verdi:

"97 yıl önce bu binada alkışlar, gözyaşları, kucaklaşmalar vardı. 97 yıl önce bu güzel binada Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet'in ne kadar değerli olduğunu bizden daha iyi biliyorlardı. Onlar bedel ödemişlerdi, arkadaşlarını toprağa gömmüşlerdi. Cumhuriyet'in ilanı bizim en büyük devrimimizdir. Bu binayı gezdim, ikinci yüzyıla doğru gidiyoruz. İkinci yüzyılda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım. Milletin taleplerini siyaset kurumunun dinlemesi bilmesi gerekiyor. Zor günlerden geçiyoruz ama bu ülke en zor günlerinde bile bir araya gelerek bütün zorlukları aşmıştır. Biz de aşacağız."

29 ekim birinci meclis chp kemal kılıçdaroğlu devrim erken seçim