Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara '6 Ayda 6 Kolaylık'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden bir video daha paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden yayımladığı videolarla vatandaşlara vaatler vermeye devam ediyor. Daha önce gençlere yönelik vaatler veren Kılıçdaroğlu, şimdi ise kadınlara yönelik vaatlerde bulundu.

Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesaplarından "İktidarımızın ilk 6 ayında gençler için telafi edeceklerimizi özetlemiştim. Şimdi sıra, kadınlar için atacağımız hızlı adımları duyurmaya geldi. Bu videoda ilk 6 ay içinde kadınlara yönelik hayata geçireceğimiz çözümleri açıklıyorum, milletimizi de şahit olmaya davet ediyorum" ifadeleriyle paylaştığı videoda kadına şiddete karşı net tavır alacaklarının sözünü verdi.

İstanbul Sözleşmesi'ni ilk bir hafta içinde yeniden yürürlüğe koyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, kadına şiddet davalarında Yargıtay'da özel bir ceza dairesinin kurulacağını söyledi. Her polis karakolunda aile içi şiddete karşı eğitim almış ekipler bulunacağını belirten Kılıçdaroğlu, kadına şiddet suçlarında ceza indiriminin kaldırılacağını söyledi.

Ev kadınlığını kanuni iş tanımına dahil edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, hane geliri asgari ücretin altında olan ailelerde aile destekleri sigortasından hanedeki kadın adına banka hesabı açılarak yardım sağlanacağını kaydetti.

Kadın istihdamına yönelik çalışmalar başlatacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, KOBİ'lerin ev kadınlarını istihdam etmesi halinde ödeyecekleri maaşlar ve vergiler konusunda devletten yardım alacaklarını söyledi. Kamuda yönetim kademelerinde yüzde 35 kadın kotası getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, bu kotayı uygulayan özel sektör şirketlerine de vergi destekleri sağlanacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara 6 Ayda 6 Kolaylık